Μια μοναδικη εκθεση παιδικης ζωγραφικης απο τους Φιλοτεχνες Κομοτηνης

250 έργα από μικρούς ζωγράφους εκτίθενται στην έκθεση παιδικής Ζωγραφικής

Περισσότερα από 250 έργα των μαθητών και μαθητριών του τμήματος Ζωγραφικής της Στέγης Πολιτισμού και παράδοσης «Φιλοτέχνες» και της κ. Ασημένιας Μπελτσίδου, μπορούν να γνωρίσουν για τέσσερις ημέρες στο ισόγειο της Καπναποθήκης του Δήμου Κομοτηνής οι συμπολίτες μας.

Τα έργα βρίσκονται εκεί για την έκθεση παιδικής ζωγραφικής που διοργανώνει ο Σύλλογος από τις 2 έως και 5 Μαΐου, στην οποία μαζί με τα έργα των μικρών Φιλοτεχνών, φιλοξενούνται και έργα μαθητών του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, καθώς και της πέμπτης τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, της κ. Μαριάνθης Αρβανιτίδου.

Όπως τόνισε η κ. Μπελτσίδου, αυτή είναι η δεύτερη έκθεση που πραγματοποιείται με παιδιά των Φιλοτεχνών, που είναι ενθουσιασμένα και πολύ χαρούμενα τόσο από τη συμμέτοχή τους στο εργαστήρι ζωγραφικής, και ακόμα περισσότερο όταν τα εκθέτουν. Όπως εξήγησε η ίδια για το εργαστήρι ζωγραφικής, τα παιδιά ξεκινούν από τα βασικά, πώς γίνονται οι σκιές όταν κάνουν ένα αντικείμενο, τον τόνο του, την πηγή του φωτός, πώς ζωγραφίζουν αντικείμενα επάνω στο τραπέζι στη νεκρή φύση και άλλα βασικά.

Φέτος επικεντρώθηκαν στα πρόσωπα, ενώ έκαναν αφιέρωμα στους Έλληνες Ζωγράφους, ξεκινώντας από τον αρχαίο ζωγράφο Πολύγνωτο, για τον οποίο ενθουσιάστηκαν τα παιδιά μιας και καταγόταν από τη Θάσο. Το θετικό, τόνισε, είναι ότι αποκτούν την γνώση των βασικών, ώστε να έχουν την δυνατότητα αν το επιθυμούν, στο μέλλον να συνεχίσουν και να βελτιώσουν την τέχνη τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.