Μια ιδιαιτερη θεατρικη βραδια στο Μεγαρο Κομοτηνης

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της επετείου των 20 χρόνων του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας

Πλήθος φοιτητών, μέλη ΔΕΠ, η ηγεσία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, της τοπικής εκπαίδευσης και του πολιτισμού και πολλοί Κομοτηναίοι, γέμισαν ασφυκτικά το Μέγαρο Μουσικής, την Τετάρτη το βράδυ, με αφορμή την παρουσίαση της παράστασης «Βάκχες» από το Εργαστήρι Θεατρικής Παιδείας του ΔΗΠΕΘΕ. Η εξαιρετική θεατρική παράσταση που καθήλωσε το κοινό, ήταν ενταγμένη στον εορτασμό των 20 χρόνων λειτουργίας του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας .
 
Την εικοσαετή επιτυχημένη πορεία του τμήματος συνόψισε σε χαιρετισμό της η Πρόεδρός του κ. Ζωή Γαβριηλίδου, η οποία εστιάζοντας στον επετειακό εορτασμό, εξήρε την συνεργασία με το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κομοτηνής για την συνδιοργάνωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης. Η κ. Γαβριηλίδου ευχαρίστησε τις πρυτανικές αρχές κι ιδιαίτερα τον Πρύτανη κ. Αθανάσιο Καραμπίνη για το ξεχωριστό ενδιαφέρον που επιδεικνύει για τη σχολή ανθρωπιστικών σπουδών, αλλά και την οικονομικής στήριξη της διοργάνωσης.
 
Το ρόλο του τμήματος Ελληνικής φιλολογίας και τη συνεισφορά του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης έθιξε και ο Πρύτανης του ΔΠΘ, μιλώντας για τους άρρηκτους δεσμούς με την τοπική κοινωνία. Εξέφρασε δε τη χαρά του, για την επιτυχημένη κι από άποψη προσέλευσης εκδήλωση. 

Σοφία Μενεσελίδου «Τα επόμενα 20 τουλάχιστον χρόνια, το τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας να εξακολουθήσει να αποτελεί το ακριβό και πολύτιμο πνευματικό στολίδι της περιοχής μας»

«Τα επόμενα 20 τουλάχιστον χρόνια, το τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας να εξακολουθήσει να αποτελεί το ακριβό και πολύτιμο πνευματικό στολίδι της περιοχής μας» ευχήθηκε με τη σειρά της η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ κ. Σοφία Μενεσελίδου. Η ίδια αναφέρθηκε στην επωφελή-για τους δημότες- συνεργασία μεταξύ Δήμου Κομοτηνής και Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, με την ευχή να συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο και τα επόμενα χρόνια.
 
Ιδιαίτερη μνεία εκ μέρους της κ. Μενεσελίδου έγινε στην σκηνοθέτιδα της παράστασης κ. Άννυ Μαχαιροπούλου την οποία χαρακτήρισε «ψυχή και κινητήριο δύναμης της ερασιτεχνικής θεατρικής δημιουργίας» όπως και «στους ανθρώπους που πλαισιώνουν θεατρικά τη λειτουργία του εργαστηρίου σε καιρούς οικονομικής δυσπραγίας και μας επιτρέπουν κι εμάς ως διοίκηση να παρουσιάζουμε δράσεις θεατρικής εξωστρέφειας».
 
Το θερμό χειροκρότημα του πολυπληθούς κοινού, εισέπραξαν οι συντελεστές της παράστασης, ερασιτέχνες ηθοποιοί που έδωσαν για μια ακόμη φορά, τον καλύτερο εαυτό τους, αποδίδοντας εξαιρετικά επί σκηνής, ένα από τα σπουδαιότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.