Μια γλυκατζου, δυο κουτσομπολες και τρεις φοιτητριες αναστατωσαν το Θρακικο Ωδειο (+Βιντεο)

Ενθουσίασαν οι λιλιπούτειοι ηθοποιοί στη θεατρική παράσταση του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Καρανδρέου- Λαντζουράκη

Μια εκδήλωση γεμάτη θέατρο, τραγούδι και πολλά παιδικά χαμόγελα διοργάνωσε το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Καρανδρέου-Λαντζουράκη, με τη διαφορά όμως ότι όλα αυτά γίνανε στα… αγγλικά. 15 περίπου μαθητές του φροντιστηρίου, ηλικίας από 7 έως 15 χρόνων,  παρουσίασαν την Κυριακή στην αίθουσα του Θρακικού Ωδείου, τρία θεατρικά δρώμενα, ενώ ερμήνευσαν και δύο γνωστά αγγλικά κομμάτια. Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών προσπαθεί να είναι πιστό κάθε χρόνο σε αυτό το θεατρικό ραντεβού, ώστε  να παρέχει στους μαθητές τους κάτι πολύ περισσότερο  από ένα απλό μάθημα, και συγκεκριμένα παιδεία  στην αγγλική, εν  ευρεία εννοία,  εξ ου και οι σπουδαστές του ασχολούνται  και με το τραγούδι, τη μουσική και την ποίηση, ώστε να γνωρίσουν τα αγγλικά και μέσα από αυτές τις «πολύ αυθεντικές μορφές», όπως υπογράμμισε ο διευθυντής του φροντιστηρίου, κ. Αλέξανδρος Λαντζουράκης.

Η «Δαμασκηνόπιτα» της κ. Bly

Τα τρία θεατρικά που παρουσιάστηκαν αποτελούσαν μικρές αποτυπώσεις της καθημερινής ζωής με μεγάλες δόσεις χιούμορ, τη σκηνοθεσία των οποίων ανέλαβε η κ. Μυρσίνη Λαντζουράκη. Τα μικρότερα παιδιά ξεκίνησαν παρουσιάζοντας τη «Δαμασκηνόπιτα», με την κ. Bly, μια υπέρβαρη γλυκατζού, να προσπαθεί να φτιάξει το αγαπημένο της γλυκό, αλλά να αντιμετωπίζει δυσκολίες. Οι λιλιπούτειοι μαθητές  αγγλικών ενθουσίασαν το κοινό με το σκέρτσο και τη γλυκύτητα που έδωσαν στο δρώμενο.

«Κουτσομπολιό του ποδαριού» και…

 Στη συνέχεια οι λίγο πιο μεγάλοι μαθητές παρουσίασαν το «Κουτσομπολιό του ποδαριού», στο οποίο δύο γυναίκες ξεκινώντας από ένα μικρό κουτσομπολιό καταφέρνουν  να το γιγαντώσουν προκαλώντας τον πανικό στη γειτονιά.

… «Μάθημα: Πρώτες βοήθειες»

Τέλος, οι μεγαλύτεροι μαθητές παρουσίασαν το «Μάθημα: Πρώτες βοήθειες», με μια φοιτήτρια να διαβάζει αγχωμένη για τις εξετάσεις πρώτων βοηθειών, αλλά μετά από ένα τυχαίο περιστατικό και μια λάθος «διάγνωση» να επέρχεται πανικός! Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη χορωδία των μαθητών να ερμηνεύουν τα γνωστά τραγούδια «If you’re happy» και «Don’t worry! Be Happy» παίρνοντας ένα τεράστιο και ζεστό χειροκρότημα από το κοινό.

Αλέξανδρος Λαντζουράκης

«Τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών φροντίζουν πλέον να βοηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο τους γονείς οικονομικά»

Σύμφωνα με τον κ. Λαντζουράκη, τα παιδιά σήμερα μπορούν να ξεκινήσουν την εκμάθηση των αγγλικών από πολύ μικρή ηλικία, ακόμα και από 5 ετών, μέσα από οπτικοακουστικά τμήματα. Συνήθως, όμως, οι τάξεις που περιλαμβάνουν και γραφή ξεκινούν κυρίως από τη Β’ δημοτικού. Αναφορικά με τα δίδακτρα και το άγχος των γονέων ο κ. Λαντζουράκης τόνισε ότι πλέον είναι πολύ προσιτά. Συγκεκριμένα «έχουν όλοι προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Παρ’ όλα αυτά υπάρχει ένα άγχος των γονέων για το αν θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν. Πάντως τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών φροντίζουν να βοηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο τους γονείς» ανέφερε. Όσο για τους ενήλικες που θέλουν να ξεκινήσουν αγγλικά, ο κ. Λαντζουράκης κατέστησε σαφές ότι πλέον το ευρύ πεδίο των διαθέσιμων εγχειριδίων, μπορεί να βοηθήσει έναν ενήλικα να ξεκινήσει πολύ εύκολα αγγλικά και να φτάσει με μεγάλη ταχύτητα σε ένα επίπεδο πτυχίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.