Μια «ανασα» πριν το φεστιβαλ «VITOSHA» 34 μελη του Συλλογου Θρακων

Μοναδικοί εκπρόσωποι από όλη την χώρα σε μία διοργάνωση με διεθνή αίγλη

Όλα έτοιμα για το ταξίδι του Πολιτιστικού Χορευτικού Συλλόγου Θρακών, μοναδικό εκπρόσωπο της χώρας μας για τη φετινή διοργάνωση του Φολκλορικού Φεστιβάλ «VITOSHA» που θα φιλοξενηθεί στη Σόφια για 22η χρονιά, το διάστημα 25 Ιουνίου έως τις 1 Ιουλίου.
 
Είναι γνωστό ότι τα μέλη του συλλόγου πρεσβεύουν την περιοχή μας σε πλήθος εκδηλώσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ένα φεστιβάλ με διεθνή αίγλη, που μάλιστα φέτος συμπίπτει με τη λήξη της Βουλγαρικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει, ωστόσο, μεγάλη σημασία για την ανάδειξη της πλούσιας παράδοσης του τόπου μας σε διεθνές επίπεδο, όπως τόνισαν ο πρόεδρος, κ. Χρήστος Τζερνικούδης και ο αντιπρόεδρος και χοροδιδάσκαλος, κ. Γιάννης Τζερνικούδης μιλώντας σε συνέντευξη τύπου στα γραφεία του συλλόγου. 

Χρήστος Τζερνικούδης «Πρόκειται για το μεγαλύτερο φετινό πανευρωπαϊκό πολιτιστικό αντάμωμα» 

Το «VITOSHA» είναι ένα φεστιβάλ διεθνούς αίγλης, αφού τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού της Βουλγαρίας και του Δήμου της Σόφιας. Φέτος θα πραγματοποιηθεί για 22η χρονιά από τις 25 Ιουνίου μέχρι και τη 1 Ιουλίου, ημερομηνίες που συμπίπτουν με την τελετή λήξης της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα έχει, ωστόσο, καλλιτεχνικό χαρακτήρα με εκπροσώπους από τουλάχιστον 20 χώρες της Ευρώπης και των Βαλκανίων, υπογράμμισε ο πρόεδρος κρίνοντας πως πρόκειται για το μεγαλύτερο φετινό πανευρωπαϊκό πολιτιστικό αντάμωμα. 

Γιάννης Τζερνικούδης «Τα μέλη θα διδάξουν χορογραφίες  από τον τόπο μας και θα διδαχθούν άλλες από όλη την Ευρώπη και τα Βαλκάνια» 

Θα είναι μία εβδομάδα γεμάτη από παράδοση, χορό και πολλές δράσεις εξήγησε με την σειρά του ο αντιπρόεδρος και χοροδιδάσκαλος, κ. Γιάννης Τζερνικούδης για να ανακοινώσει εν συνεχεία το πρόγραμμα. «Έχει ανακοινωθεί η συμμετοχή μας τόσο στην τελετή έναρξης και λήξης του Φεστιβάλ όσο και στη τελετή για την λήξη της Βουλγαρικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Σάββατο θα αποχαιρετήσουμε τη Σόφια με ένα μεγάλο πάρτι και θα ακολουθήσει η παρέλαση στην οποία συμμετέχουμε με δύο δεκαπεντάλεπτες παραστάσεις σε διαφορετικές σκηνές».
 
Το ταξίδι αποτελεί και μία μοναδική ευκαιρία για τα μέλη να συνεργαστούν με αποστολές, μιας και πρόκειται να διδάξουν χορογραφίες  από τον τόπο μας και να διδαχθούν άλλες από όλη την Ευρώπη και τα Βαλκάνια εμπλουτίζοντας τις εμπειρίες τους. «Η εκδήλωση θα κλείσει με τον “χορό του φεστιβάλ”, ενώ στη συνέχεια θα έχουμε την χαρά να γνωριστούμε με τον Υπουργό Πολιτισμού της χώρας, τον δήμαρχο της Σόφιας και τον διευθυντή του Φεστιβάλ».
 
30 χορευτές με μεγάλη εμπειρία, φορώντας παραδοσιακές στολές θα αποτελέσουν την αποστολή στην Σόφια, ενώ μαζί τους θα βρεθούν φίλοι του συλλόγου, αλλά και 4μελής ορχήστρα με ζωντανή μουσική που θα δίνει τον ρυθμό στην παρέλαση των χορευτικών συγκροτημάτων.  «Πιστεύω πως η Ελλάδα είναι μία από τις πιο πλούσιες σε παράδοση χώρες», υπογράμμισε με νόημα ο αντιπρόεδρος των Θρακών Κομοτηνής. Ο σύλλογος βέβαια δεν θα αρκεστεί μοναχά στην παρουσία του προκειμένου να διαφημίσει την περιοχή μας αλλά θα μοιράσει στους παρευρισκόμενους και έντυπο υλικό γνωριμίας του τόπου μας εξ ου και ευχαρίστησε για την συνδρομή τους τον Δήμο Κομοτηνής, την Αντιπεριφέρεια Ροδόπης και την Ποτοποιία Οινοποιία Θράκης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.