Μια αλλιωτικη… «Τραμπαλα» απο τον Χρηστο Αρμαντο Γκεζο

Την Παρασκευή στην Ξάνθη

Το νέο βιβλίο του Χρήστου Αρμάντο Γκέζου με τίτλο «Τραμπάλα» θα παρουσιαστεί από το βιβλιοπωλείο ΔΥΟ και τις εκδόσεις Μελάνι την προσεχή Παρασκευή 4 Νοεμβρίου και ώρα 20.00 στο χώρο του βιβλιοπωλείου στην Ξάνθη. Στην παρουσίαση θα μιλήσει ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Σαμή Καραμπουγιούκογλου. 

Ο βραβευμένος Χρήστος Αρμάντο Γκέζος… 

Ο Χρήστος Αρμάντο Γκέζος είναι ένας νέος, βραβευμένος Έλληνας συγγραφέας και ποιητής που δραστηριοποιείται στο χώρο της συγγραφής ποιημάτων και ιστοριών από τα δεκαεννιά του χρόνια.

Γεννημένος στη Χιμάρα της Αλβανίας, η πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος οδήγησε εκείνον και την οικογένειά του στη μετανάστευση στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Σκάλα Λακωνίας. Ακολούθησαν σπουδές στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ως τοπογράφος μηχανικός, ενώ η πρώτη του ποιητική συλλογή είχε τίτλο ‘Ανεκπλήρωτοι φόβοι’ και εκδόθηκε το 2012.
Το βιβλίο αυτό αποτέλεσε και το λόγο της βράβευσής του στα Κρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία της Ελλάδας το 2013 ως ο «Καλύτερος Πρωτοεμφανιζόμενος Συγγραφέας» της χρονιάς. Το 2014 επίσης, εξέδωσε και το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο ‘Η λάσπη’, το οποίο συμπεριλήφθηκε μεταξύ των υποψηφιοτήτων του Αθηναϊκού Βραβείου Λογοτεχνίας για το καλύτερο ελληνικό μυθιστόρημα για το 2014. 

… και η «Τραμπάλα» 

Η «Τραμπάλα» είναι ένα έργο που εστιάζει στους ανθρώπους, στον τρόπο που βασανίζονται εξίσου από τη μοναξιά και τη συντροφικότητα και στην αμηχανία τους μπροστά στη ζωή, όπως αυτή συντίθεται από τα αδιέξοδα των ερωτικών σχέσεων και της οικογένειας. Οι άνθρωποι βιώνουν την ύπαρξη πότε με απόγνωση και πότε με απάθεια, πότε με θλίψη και πότε με χιούμορ, ενώ οι παγίδες της μνήμης και το αναπότρεπτο του θανάτου είναι εμφανή στο κείμενο. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.