“Μεθυστικο” το 2ο Φεστιβαλ Μπυρας και Μουσικης

Κατάμεστο το θερινό ΔΗΠΕΘΕ στη συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα

Τρεις ημέρες, δύο σκηνές, 42 μουσικοί, χορευτές, 120 «στυλοβάτες» των παρασκηνίων, 12 είδη μπύρας, ένας ευγενικός σκοπός και ο μοναδικός Σωκράτης Μάλαμας συνέθεσαν το σκηνικό του Φεστιβάλ Μπύρας και Μουσικής Κομοτηνής που άνοιξε τις πύλες του το απόγευμα της Παρασκευής και διήρκεσε μέχρι το βράδυ της Κυριακής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο για δεύτερη συνεχή χρονιά. Σε ένα ιδιαίτερο σαββατοκύριακο, όπου πολιτική και καιρός έκαναν τα δικά τους «κόλπα», το Φεστιβάλ αυτό ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να συμβεί στην πόλη της Κομοτηνής, βοηθώντας τον κόσμο να ξεχαστεί λίγο από τα προβλήματα των ημερών και να διασκεδάσει με τη συντροφιά καλής μπύρας και μουσικής. Πίσω από τη διοργάνωση του Φεστιβάλ ήταν η ΔΚΕΠΠΑΚ και ο Σύλλογος Φίλων Μοντέρνας Μουσικής «Γραμμόφωνο», ενώ τον παράγοντα μπύρα εξασφάλισε η Αθηναϊκή Ζυθοποιεία. Κάθε μπύρα μάλιστα που πουλήθηκε «χάρισε» 50 λεπτά στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία – Παράρτημα Κομοτηνής. 

Ο Σωκράτης Μάλαμας και το σχήμα του, ο καλύτερος τρόπος να ανοίξει το Φεστιβάλ

Το σύνθημα της εκκίνησης δόθηκε το απόγευμα της Παρασκευής με το Μουσικό Εργαστήρι «Κιθάρα» και τους «Swinging Mice» να καταλαμβάνουν τη μικρή σκηνή του Φεστιβάλ. Οι πρώτες μπύρες ξεκίνησαν ήδη να καταναλώνονται και ήρθε η ώρα να πάρει τη σκυτάλη ο αγαπημένος όλων Σωκράτης Μάλαμας. Με περισσότερα από 26 χρόνια δισκογραφικής παρουσίας στην «πλάτη» του και άλλα τόσα, σε πίστες, μουσικές σκηνές και συναυλιακούς χώρους ο Σωκράτης Μάλαμας έχει καταφέρει να ξεπεράσει τα στεγανά και τις ταμπέλες του ελληνικού μουσικού γίγνεσθαι. Χάρις στον αυθορμητισμό του και την ξεχωριστή επικοινωνία που έχει με το κοινό σε κάθε συναυλία ο Σωκράτης Μάλαμας έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα πιστό φαν κλαμπ οπαδών που τον ακολουθεί πιστά -εξ ου και το γνωστό σύνθημα που πλέον ακούγεται σε κάθε συναυλία του και τον παρακινεί να μείνει στη σκηνή μέχρι τις 4.00 το πρωί- αλλά όχι και άκριτα αφού ο Σωκράτης Μάλαμας ό, τι επεδίωκε και επιδιώκει με το κοινό είναι η ουσιαστική επικοινωνία. Απευθύνεται στο κοινό με το τρυφερό «πουλάκια» και δεν φοβάται να «τσαλακωθεί». Καταργεί το ύψος της σκηνής και γίνεται ένα με το κοινό, θυμίζοντας κάτι από τα παλιά πανηγύρια, ως στάση καλλιτεχνικής παρουσίας, τότε που όλοι -μουσικοί και συμμετέχοντες- ήταν ένα, με σκοπό να γλεντήσουν με την καρδιά τους. Δεν είναι μόνο τα τραγούδια που κατατάσσουν τον Σωκράτη Μάλαμα σε έναν από τους σπουδαιότερους τραγουδοποιούς της γενιάς του και όχι μόνο. Είναι και το βίωμα και η αλήθεια που υπηρετεί σε κάθε του συναυλία, είναι που μας συναθροίζει σε μια κοινωνία αλληλεγγύης όπως άλλοτε, είναι που ανακαλεί μνήμες που έχουν περάσει πλέον στο κυτταρικό μας DNA.
Αυτή την καλλιτεχνική του στάση ήταν που επιβράβευσε και το κοινό της Κομοτηνής σχηματίζοντας ουρές μπροστά στην είσοδο του θερινού ΔΗΠΕΘΕ, που θα ζήλευαν και οι ουρές μπροστά από τα ΑΤΜ το σαββατοκύριακο. Έτσι περισσότερα από 1.300 άτομα απόλαυσαν το Σωκράτη Μάλαμα στις διαχρονικές πλέον επιτυχίες του για περισσότερες από δυόμιση ώρες. Από τα αξιοσημείωτα της βραδιάς ήταν και η εμφάνιση στο πλευρό του της Λαμπρινή Καρακώστα, η οποία ήταν από τις ευχάριστες εκπλήξεις της βραδιάς, καθώς οι τρομερές φωνητικές της ικανότητες κέρδισαν ένα τεράστιο χειροκρότημα. 

Καιρός και δημοψήφισμα δεν έφεραν εμπόδια στις τελευταίες μέρες του Φεστιβάλ Μπύρας

Την επόμενη μέρα, το Σάββατο στη μικρή σκηνή βρέθηκε νωρίς το Μουσικό Εργαστήρι «Νότα» υπό τον αγαπημένο καλλιτέχνη αυτής της πόλης Χρήστο Χατζόπουλο και τη συνοδεία μαθητών του. Την ίδια μέρα, στη μεγάλη σκηνή ανέβηκαν οι Rivo με Hard Metal ήχους, οι Χίλια Χρόνια που όλοι γνωρίζουμε, αλλά και οι Sentinel που συντρόφευσαν τους λάτρεις της Classic Metal.
Η απογευματινή νεροποντή της Κυριακής δε στάθηκε τροχοπέδη στη συνέχιση και ολοκλήρωση του φεστιβάλ. Κωνσταντίνος Δελιόγλου και Θάνος Λαζίδης ανέβηκαν στη μικρή σκηνή, ενώ οι εκδηλώσεις της μεγάλης σκηνής ξεκίνησαν με το ρυθμό των Alma Libre. Οι Κακές Συνήθειες, οι Vertigo και οι Emerald ήταν τα κομμάτια τα οποία συμπλήρωσαν το «παζλ» του δεύτερου Φεστιβάλ Μουσικής και Μπύρας που στέφθηκε και φέτος με μεγάλη επιτυχία. 

Περισσότερες φωτογραφίες από το Φεστιβάλ εδώ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.