«Μεθυστικη» η βραδια Beaujolais της Ομαδας Γαλλοφωνιας της Νομικης Σχολης του ΔΠΘ

Πρώτη δοκιμή της νέας σοδειάς του γνωστού Γαλλικού κρασιού στο Καφέ – Μπαρ «Οχτώ»

Η έλευση του νέου Beaujolais γιορτάζεται πανηγυρικά στην «πατρίδα» του, τη Γαλλία, με παραπάνω από 120 Φεστιβάλ που διοργανώνονται μόνο στην περιοχή του Beaujolais, όπου και παράγεται κατά κύριο λόγο, με δεκάδες άλλα σε όλη τη χώρα, αλλά και στο εξωτερικό.
 
Το νέο Beaujolais, αποτελεί ένα γαλλικό φρέσκο, κόκκινο με ιδιότητες λευκού, όπως λένε οι ειδικοί, που προέρχεται από την ποικιλία σταφυλιού gamay, τα οποία, βάσει νόμου, μαζεύονται με τα χέρια.

 
Απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε σοδειά, η γρήγορη κατανάλωσή του, καθώς παραδοσιακά κάνει την εμφάνισή του κάθε τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη, και πρέπει να καταναλώνεται έως και το Μάιο.
 
Και μπορεί οι «εραστές» του καλού κρασιού στην Ιαπωνία να γιόρτασαν την έλευση της φετινής σοδειάς κάνοντας στην κυριολεξία μπάνιο με  Beaujolais, η Κομοτηνή ωστόσο προτίμησε ένα λιγότερο ιδιαίτερο τρόπο, αυτόν της δοκιμής του.


 
Σε μία «μεθυστική» γαλλική βραδιά  Beaujolais που διοργάνωσε η ομάδα Γαλλοφωνίας της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης το βράδυ της Πέμπτης στο Καφέ Μπαρ «Οχτώ», κατά τη διάρκεια της οποίας το κοινό είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τη νέα σοδειά κρασιού υπό τους ήχους γαλλικής μουσικής, δια χειρός μάλιστα, των ραδιοφωνικών παραγωγών του «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» Ειρήνης Κουτή και Ευδοξίας Τσάκαλη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.