Μεταμεσονυκτιες προβολες ταινιων τρομου

Από την Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης

Μεταμεσονύκτιες προβολές ταινιών τρόμου εγκαινιάζει φέτος για πρώτη φορά η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης. Η αρχή θα γίνει αυτή την Παρασκευή 15 Ιουλίου με την ταινία Babadook: Οι Σελίδες του Τρόμου. 

Η υπόθεση της ταινίας 

Έξι χρόνια μετά το θάνατο του συζύγου της, η Αμίλια τα έχει παντελώς χαμένα. Αδυνατεί να πειθαρχήσει τον 6χρονο γιο της Σάμιουελ τον οποίο, παράλληλα, της είναι εξαιρετικά δύσκολο να αγαπήσει. Στα όνειρα του Σάμιουελ πρωταγωνιστεί ένα τέρας. Ο μικρός πιστεύει πως το τέρας έρχεται, για να σκοτώσει τα δυο εναπομείναντα μέλη της οικογένειας. Ένα περίεργο βιβλίο με τίτλο «The Babadook» εμφανίζεται μυστηριωδώς στο σπίτι τους. Ο Σάμιουελ είναι απόλυτα πεπεισμένος πως ο Babadook είναι το πλάσμα που βλέπει στα όνειρά του. Η μητέρα του στην αρχή τον αποπαίρνει, αλλά σύντομα θα αντιληφθεί πως μια απόκοσμη οντότητα, όντως, προσπαθεί να τους κυριεύσει.
 
Το ντεμπούτο της Αυστραλέζας Τζένιφερ Κεντ ξεφεύγει από τους δοκιμασμένους μηχανισμούς των κλασικών θρίλερ και καταφέρνει να δημιουργήσει μια βαθιά αίσθηση ανησυχίας που ξεφεύγει από τα όρια της οθόνης. Το «Babadook» κατοικεί στις δικές σου σκέψεις, είναι η συμμετοχή του δικού σου μυαλού που κάνει το φιλμ αληθινά τρομακτικό. Το φιλμ της Κεντ βρίσκει την υφή και το σημείο που του δίνει το ξεχωριστό ειδικό του βάρος: την υπόσταση του όχι απλά ως μια ταινία τρόμου μα σαν ένα πολύ πιο πολύπλοκο φιλμ για την παράξενη σχέση μια μητέρας κι ενός παιδιού, για την κατάσταση μιας ραγισμένης ισορροπίας, για την σκιά της λύπης και της ενοχής που αποτελεί στην ουσία τον μεγαλύτερο μπαμπούλα όλων.
 
Info
Οι προβολές αρχίζουν στις 00:15 π.μ. και γίνονται στο Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο «Φλοίσβο», με είσοδο 3 (άνεργοι / φοιτητές / νεανικό), 4 (μέλη ΚΛΑ), και 5 ευρώ (όλοι οι υπόλοιποι).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.