Μενδωνη για κλοπη σε Βρετανικο Μουσειο: “Ιδιαιτερα σοβαρο γεγονος, παρακολουθουμε την εξελιξη”

Το σχόλιο της Λίνας Μενδώνη σχετικά με την απώλεια, κλοπή και φθορά αντικειμένων από τις Συλλογές του Βρετανικού Μουσείου

Στην απώλεια, κλοπή και φθορά αντικειμένων από τις Συλλογές του Βρετανικού Μουσείου, αναφέρθηκε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Σε ερώτηση ξένου δημοσιογράφου, η Λ. Μενδωνη απάντησε ως εξής:

«Είναι εξαιρετικά λυπηρό και ιδιαίτερα σοβαρό το γεγονός, που πρόσφατα γνωστοποίησε το Βρετανικό Μουσείο. Το Υπουργείο Πολιτισμού παρακολουθεί με πολύ μεγάλη προσοχή την εξέλιξη του θέματος».

Υπενθυμίζεται ότι το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο απέλυσε ένα μέλος του προσωπικού του, με την αστυνομία να διεξάγει έρευνα για «θησαυρούς που λείπουν, έχουν κλαπεί ή έχουν υποστεί ζημιές».

Ο άνθρωπος που απολύθηκε ήταν ο επιμελητής του Μουσείου για τις ελληνικές συλλογές, ελληνικής γλυπτικής και ελληνιστικής περιόδου, Πίτερ Τζον Χιγκς.

Ήταν ανώτερος υπάλληλος, επιμελητής του Μουσείου και εργαζόταν εκεί 30 χρόνια, ενώ ο γιος του έσπευσε να τον υπερασπιστεί, λέγοντας ότι “δεν έχει κάνει τίποτα” και έχασε τη δουλειά και τη φήμη του άδικα.

Βρετανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως εδώ και τρία χρόνια είχε γίνει γνωστή η πώληση αρχαίων με προέλευση το Βρετανικό Μουσείο μέσω της πλατφόρμας ebay, ενώ πιθανολογείται ότι από το 2016 βγήκαν στο σφυρί ως και 3.000 αντικείμενα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.