Μεγαλο το ενδιαφερον για τις δημιουργικες δρασεις παιδιων στην Δημοτικη Βιβλιοθηκη Κομοτηνης

Ξεκίνησαν την Τρίτη και θα συνεχιστούν όλο το χειμώνα, με διάφορες θεματικές

Ένα κουνελάκι διαφορετικό από όλα τα άλλα, που τελικά όμως μαθαίνει στους άλλους να αποδέχονται και να σέβονται το διαφορετικό, γνώρισαν τα παιδιά της Κομοτηνής που βρέθηκαν στην πρώτη από τις δημιουργικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν φέτος στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής σε συνεργασία με την ΚΟΙΝΣΕΠ Κομοτηνή Εν Δράσει.

Η πρώτη αυτή δράση με τίτλο «Ο ασυνήθιστος φίλος» έλαβε χώρα το απόγευμα της Τρίτης 18 Οκτωβρίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, απευθυνόμενη σε παιδιά ηλικίας από 3 έως 6 ετών, και βασιζόταν στο βιβλίο «Ο ποιητής Κούνελος» της Julia Donaldson.

Σε αυτό ο Κούνελος του τίτλου, ολημερίς συνθέτει ποιήματα και συνεχώς οι φίλοι του το αποδοκιμάζουν. Κανείς δεν ακούει όσα έχει να τους πει και αισθάνεται συνέχεια μόνος, όμως τελικά μια όμορφη νύχτα με πολλά αστέρια στον ουρανό κατάφερε να βρει ένα ζωάκι, πολύ διαφορετικό από αυτό, με το οποίο μιλούν την ίδια «ποιητική» γλώσσα.

Μεγάλο το ενδιαφέρον από γονείς και παιδιά

Όπως τόνισε η κ. Νικολέτα Παρμάκη από την ΚΟΙΝΣΕΠ Κομοτηνή Εν Δράσει,  με αυτή τη δράση ξεκίνησαν και επίσημα οι παιδικές τους εκδηλώσεις, που θα γίνονται κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 6 το απόγευμα, και επέλεξαν να ξεκινήσουμε με μια ιστορία γεμάτη χιούμορ και τρυφερότητα, μια ιστορία γεμάτη αγάπη, η οποία μας μαθαίνει να αποδεχόμαστε και να σεβόμαστε το διαφορετικό, ενώ στο τέλος κατασκεύασαν και τον δικό τους διαφορετικό Κούνελο.

Το συγκεκριμένο παραμύθι θα παρουσιαστεί αυτή και την επόμενη εβδομάδα, ενώ στη συνέχεια θα μπουν στο πρόγραμμα και διαφορετικές δράσεις ώστε να παραμείνει υψηλό το ενδιαφέρον από τα παιδιά.

Άλλωστε οι δράσεις αυτές είναι κάτι που αποζητούν πολύ τόσο τα παιδιά όσο και οι γονείς, που πάντα τους ρωτούν πότε θα γίνει η επόμενη, και αδημονούν κάθε φορά για αυτές, για αυτό και προσπαθούν να τους ικανοποιήσουν όσο καλύτερα γίνεται. «Υπάρχει πολύ ενδιαφέρον από τον κόσμο, και αυτό μας χαροποιεί και εμάς» ανέφερε.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα «Ο ποιητής Κούνελος», όπου οι θέσεις για όλες τις ημερομηνίες εκτός από την τελευταία, έχουν κλείσει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.