Μεγαλη επιτυχια σημειωσε το Διεθνες Φεστιβαλ Δημιουργιας και Λαικης Διπλωματιας «Εμεις ειμαστε η Ειρηνη»

100 Ρώσοι και Έλληνες καλλιτέχνες μοιράστηκαν τη σκηνή της Πλατείας του Φάρου Αλεξανδρουπόλεως

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε για δεύτερη χρονιά στην Αλεξανδρούπολη το Διεθνές Φεστιβάλ Δημιουργίας και Λαϊκής Διπλωματίας «Εμείς είμαστε η Ειρήνη». 100 Ρώσοι και Έλληνες καλλιτέχνες ανέβηκαν στην σκηνή που είχε στηθεί ειδικά για τον σκοπό αυτό στην Πλατεία του Φάρου Αλεξανδρουπόλεως και χάρισαν στους παρευρισκομένους μία μοναδική παράσταση, “συρραφή” των πολιτιστικών μουσικών κατά κύριο λόγο στοιχείων του Ελληνικού και του Ρωσικού πολιτισμού.

Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν το πολιτιστικό κέντρο «Ρώσικο Σπίτι», σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη και τον Δήμο Αλεξανδρουπόλεως εκπρόσωποι του οποίου έδωσαν το “παρών” καλωσόρισαν τους παρευρισκομένους και έδωσαν το λόγο στην ορχήστρα και τη χορωδία του  Δημοτικού Ωδείου Αλεξανδρουπόλεως, στο παιδικό χορευτικό συγκρότημα «Γολούπκα»-περιστεράκι από τη Μόσχα, στη τζαζ ορχήστρα «Νάγινσκ», στο παιδικό συγκρότημα «Γλυκές Φατσούλες» του συλλόγου «Επίγονοι» και στον πολιτιστικό χορευτικό σύλλογο «Dance Art Academy» της Αλεξανδρούπολης.

Την ευχή του το φεστιβάλ αυτό να γίνει παράδοση της περιοχής εξέφρασε σε δηλώσεις του ο υποπρόξενος της Ρωσίας στην Αλεξανδρούπολη κ. Κώστας Καμπαερίδης, ενώ η υπεύθυνη της διοργάνωσης κ. Ειρήνη Γκορνίτσα, ευχαρίστησε τους Αλεξανδρουπολίτες για την “εξαιρετική” όπως την χαρακτήρισε φιλοξενία, ενώ στάθηκε και στο γεγονός ότι παρά τις δύσκολες στιγμές που βιώνει η χώρα, καταφέρνει να φιλοξενεί τέτοια Διεθνή φεστιβάλ, τονίζοντας πως “οι δύο χώρες βαδίζουμε πάντα στην ιστορία ως αδελφές, χέρι με χέρι”.

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, βραβεύτηκε με το Κύπελλο δημόσιας διπλωματίας, ενώ στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε πως “εδώ στην Αλεξανδρούπολη τους κερδίσαμε, μέσα στα πλαίσια της κοινωνίας των λαών” κάνοντας ειδική μνεία στην αδελφοποίηση των δήμων Αλεξανδρούπολης και Σοσνόβυι Μπορ που οδήγησε σε επιτυχημένα παραδείγματα ανάπτυξης πολιτιστικών, οικονομικών σχέσεων και στο να “φέρουμε σήμερα καινούργιες σελίδες ιστορίας των λαών μας”.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.