Με τον κοινο χορο Κοτσιχτον Ομαλ’ θα ξεκινησει το 17ο Πανελλαδικο Φεστιβαλ Ποντιακων Χορων στην Κομοτηνη

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Σ.Ε.Φ.Α.Α. Κομοτηνής από την ΣΠΟΣ ΑΜΘ

Με χαρά καλωσορίζει τους χορευτές στην Περιφέρειά μας και συγκεκριμένα στην πόλη της Κομοτηνής, το 17ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 18:00 μμ. στο Κλειστό Γυμναστήριο Σ.Ε.Φ.Α.Α. στην πανεπιστημιούπολη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, το οποίο θα είναι αφιερωμένο στη Συνθήκη της Λωζάνης, η ΣΠΟΣ ΑΜΘ.

Για την αρτιότερη διοργάνωση του φεστιβάλ, ενημερώνει όλους τους συμμετέχοντες για ορισμένα οργανωτικά ζητήματα, όπως το πρόγραμμα αλλά και τη σειρά εισόδου  .

Ειδικότερα:

Η προσέλευση των χορευτών στο γήπεδο θα πρέπει να πραγματοποιηθεί το πολύ ως τις 17.30 μμ. το απόγευμα και να είναι έτοιμοι ενδυματολογικά προκειμένου να λάβουν θέση για τον κοινό χορό Κοτσιχτόν Ομάλ’.

Παρακαλούνται όλοι όσοι θα συνοδεύσουν στην έναρξη του φεστιβάλ με το λάβαρο του σωματείου τους, να είναι ενδεδυμένοι με ποντιακή παραδοσιακή φορεσιά. Να σημειωθεί ότι με την είσοδο των λαβάρων στον χώρο διεξαγωγής του φεστιβάλ και μετά από μια σύντομη παρέλαση αυτών, τα λάβαρα θα εναποτεθούν πέριξ του εσωτερικού χώρου του γηπέδου και θα ευρίσκονται εντός του χώρου της εκδήλωσης μέχρι το πέρας αυτής.

Στον εναρκτήριο χορό Εμπροπίς ή Κοτσιχτόν Ομάλ οι είσοδοι από τις οποίες θα εισέλθουν οι χορευτές των Σ.ΠΟ.Σ. θα καθοριστούν τις επόμενες ημέρες και αφού πρώτα ενημερωθούμε για τον ακριβή αριθμό των χορευτών έκαστου Σ.ΠΟ.Σ.

Ειδικότερα για τον χορό Σέρρα, όπως η Ομοσπονδία μας αποφάσισε, για την παρουσίαση του συγκεκριμένου χορού, η αμφίεση των χορευτών θα περιορίζεται αυστηρά σε μαύρη ή σκούρη μπλε ζίπκα με το αντίστοιχο σκούρο χρώμα πουκάμισο.

Το πρόγραμμα θα έχει ακόλουθη ροή:

1) Είσοδος Λαβάρων.

2) Κοτσιχτόν Ομάλ από τους χορευτές όλων των ΣΠΟΣ.

3) Χαιρετισμοί από τους επισήμους σύμφωνα με το πρωτόκολλο.

4) Εμφάνιση του Σ.ΠΟ.Σ. Δυτικής Μακεδονίας & Ηπείρου.

5) Παρουσίαση αφιερώματος για την Συνθήκη της Λωζάνης.

6) Εμφάνιση του Σ.ΠΟ.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας & Θεσσαλίας.

7) Απόδοση τιμής στον ύπατο αρμοστή της Κοινωνίας των Εθνών George Devine Treloar.

8) Εμφάνιση του Σ.ΠΟ.Σ. Νομού Θεσσαλονίκης.

9) Απόδοση τιμής στον προσφάτως εκλιπόντα στιχουργό Λευτέρη Χαψιάδη.

10) Εμφάνιση του Σ.ΠΟ.Σ. Νοτίου Ελλάδος & Νήσων.

11) Απόδοση τιμής στον προσφάτως εκλιπόντα Γεώργιο Κεσίδη για την προσφορά του στο ποντιακό μουσικό στερέωμα.

12) Εμφάνιση του Σ.ΠΟ.Σ. Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

13) Απονομή τιμητικών πλακετών στους προέδρους των Σ.ΠΟ.Σ.

14) Πυρρίχιος χορός Σέρρα.

Λήξη του φεστιβάλ.

Σε όλα τα σημεία του γηπέδου θα υπάρχουν εθελοντές οι οποίοι θα είναι επιφορτισμένοι να διευκολύνουν όλους τους εμπλεκόμενους στο φεστιβάλ (χορευτές, θεατές, συντονιστές κ.λ.π.). Απαγορεύεται η είσοδος στον αγωνιστικό χώρο σε άτομα που δε φέρουν διαπιστευτήρια και δεν είναι απαραίτητη η παρουσία τους.

Το πρωί της Κυριακής 26 Νοεμβρίου 2023, την επομένη του Φεστιβάλ, προγραμματίζεται από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής να πραγματοποιηθεί Θεία Λειτουργία για όσους θα συμμετάσχουν στο φεστιβάλ και έχουν διανυκτερεύσει στην Περιφέρεια.

Μετά το πέρας του Φεστιβάλ θα ακολουθήσει ποντιακό γλέντι στην αίθουσα δεξιώσεων του ξενοδοχείου «Chris and Eve» που βρίσκεται στο 3ο χ.λ.μ. της Παλιάς Εθνικής Οδού Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης με την συμμετοχή πλείστων αξιόλογων καλλιτεχνών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.