Με το βλεμμα στο μελλον το καρναβαλι των Σαπων

Εννέα καρναβαλικές ομάδες, με τα δικά τους άρματα, συμμετείχαν στην φετινή παρέλαση

Μια ακόμα νέα αρχή θέλει να κάνει το Καρναβάλι των Σαπών, ώστε να φτάσει τις μεγάλες δόξες του, όταν προσέλκυε χιλιάδες κόσμου για να παρακολουθήσουν την μοναδική παρέλαση και τα άρματά της στα μέσα της δεκαετίας του ’90.

Μετά το 2002 έχουν γίνει κατά καιρούς διάφορες απόπειρες για να μπορέσει να εκκινήσει ξανά αυτή η προσπάθεια, και φέτος συνεχίστηκε, από την νέα Δημοτική αρχή, η πραγματοποίηση της καρναβαλικής παρέλασης την τελευταία Κυριακή των Αποκριών, με την συμμετοχή αρκετών κατοίκων στην παρέλαση, αλλά και θεατές να συγκεντρώνονται στους δρόμους των Σαπών.

Συνολικά εννέα καρναβαλικές ομάδες, με μικρούς και μεγάλους καρναβαλιστές να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, παρέλασαν στον κεντρικό δρόμο των Σαπών  σατιρίζοντας την επικαιρότητα και την καθημερινότητα.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών κ. Απόστολος Ιωάννου, ξεκινάει μια καλή προσπάθεια για να προσφέρει κέφι, διασκέδαση, βάζοντας τις βάσεις για μια επόμενη φορά ώστε να γεμίσουν όλο τον κεντρικό δρόμο των Σαπών με εξαιρετικό θέαμα.

Άλλωστε οι ομάδες που συμμετέχουν έχουν διάθεση για να προσφέρουν κέφι και θέαμα σε όλους, τόνισε, με την παρέλαση να μην απογοητεύει, με όλους τους συλλόγους να έχουν από ένα άρμα, με διασκεδαστικές όσο και σκωπτικές θεματικές, όπως για παράδειγμα το καλάθι του νοικοκυριού, στο άρμα του οποίου «κρύβονταν» οι κερδοσκόποι.

Οι Σύλλογοι φαίνεται λοιπόν να είναι πρόθυμοι, και την επόμενη μέρα απομένει να φανεί πως θα ξεκινήσουν οι προετοιμασίες ώστε του χρόνου το καρναβάλι να είναι ακόμα μεγαλύτερο, και να φέρει ακόμα περισσότερο κόσμο στις Σάπες. Η ιστορία του θεσμού έχει αποδείξει ότι μπορεί να συμβεί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.