Με το αριστουργημα του Puccini «Τουραντοτ»

Συνεχίζονται οι «βραδιές όπερας» στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη σημαντική βοήθεια σας στην προώθηση και δημοσιοποίηση στην περιοχή μας της έναρξης της συνεργασίας της Κινηματογραφικής Λέσχης Αλεξανδρούπολης με τον Όμιλο ΑΝΤ1 για την αναμετάδοση, σε απευθείας δορυφορική σύνδεση με τη Νέα Υόρκη, 6 παραστάσεις της περίφημης Metropolitan Opera, στο διάστημα από 16 Ιανουαρίου έως 7 Μαΐου 2016.
 
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη από τις 6 αναμεταδόσεις σε απευθείας δορυφορική σύνδεση των παραστάσεων της περίφημης Metropolitan Opera. Πάνω από 200 άτομα ήρθαν στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης και απόλαυσαν το αριστούργημα του Georges Bizet «Αλιείς Μαργαριταριών». Η ποιότητα της εικόνας και του ήχου ήταν ανέλπιστα καλή, χάρις στην ενισχυμένη ηχητική εγκατάσταση που τοποθετήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο ειδικά για την περίσταση.
 
Οι αναμεταδόσεις συνεχίζονται το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016 με την αναμετάδοση του αριστουργήματος του Giacomo Puccini «Τουραντότ», μια από τις πλέον γνωστές και αγαπητές όπερες του Παγκόσμιου ρεπερτορίου. Η Σουηδή δραματική σοπράνο Nina Stemme ερμηνεύει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της περήφανης Κινέζας πριγκίπισσας, οι γρίφοι της οποίας καταδικάζουν κάθε μνηστήρα που θέλει το χέρι της. Ο τενόρος Marco Berti ερμηνεύει τον Καλάφ, τον γενναίο πρίγκιπα που τραγουδά το περίφημο “Nessun dorma” και κερδίζει τελικά την αγάπη της! Ο Paolo Carignani διευθύνει τη θεαματική σκηνοθεσία του Franco Zeffirelli του 1987.
 
Η προβολή θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης, με ώρα έναρξης 19:55. Η παράσταση, που μεταδίδεται σε πραγματικό χρόνο, συνοδεύεται από υπότιτλους στα Ελληνικά και Αγγλικά.Η διάρκεια της παράστασης είναι περίπου 2 ώρες και 10 λεπτά, συν 2 διαλείμματα της μισής ώρας (προβλεπόμενη ώρα λήξης περίπου 23:15). Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων η σύνδεση δεν διακόπτεται: Η κάμερα εισχωρεί στα παρασκήνια και έτσι οι παρευρισκόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν τη διαδικασία αλλαγής των σκηνικών, συνεντεύξεις με τους πρωταγωνιστές και άλλα ενδιαφέροντα!
 
Σύμφωνα με το πρόγραμμα αναμεταδόσεων θα ακολουθήσουν οι Όπερες:
 
1. Μανόν Λεσκό (Puccini) – 5 Μαρτίου 2016
2. Μαντάμα Μπάτερφλαϊ (Puccini) – 2 Απριλίου 2016
3. Ρομπέρτο Ντέβερε (Donizetti) – 16 Απριλίου 2016
4. Ηλέκτρα (Strauss) – 7 Μαΐου 2016
 
Info
Τα εισιτήρια κοστίζουν:
• 10 ευρώ για μαθητές, φοιτητές, άνεργους, σπουδαστές και εργαζόμενους σε Ωδεία και για τα μέλη της ΚΛΑ,
• 15 ευρώ για όλους τους άλλους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.