Με τις «Δουλειες της Καραντινας» ξεκινα ξανα ο Αθηνιων

20 εργαστήρια θα λειτουργήσουν φέτος, με την πρόσθεση της Χαρακτικής στο δυναμικό του Συλλόγου

Με μια έκθεση έργων των μελών του κατά την διάρκεια των περιορισμών της πανδημίας, άνοιξε την καινούρια καλλιτεχνική σεζόν του ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Αθηνίων, στην αυλή του μεγάρου Στάλιου (Παπαδριέλλειος Πινακοθήκη), το βράδυ της Παρασκευής 27 Αυγούστου.

Τα μέλη του συλλόγου εξέθεσαν τις δημιουργίες τους, με την ευχή να μπορέσουν να συνεχίσουν τη δημιουργία, και ο σύλλογος να συνεχίσει τα μαθήματα των εργαστηρίων του, τα οποία σταμάτησε η πανδημία.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Άρης Ασσαριωτάκης, πρόκειται για μια συλλογή όλων των ειδών των εικαστικών δραστηριοτήτων των μελών τους, στην οποία ήταν θετικό ότι ανταποκρίθηκε το κοινό της Κομοτηνής. «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με αυτό που αντικρίσαμε απόψε, γιατί υπήρξε και μαζικότητα, και ενθουσιασμός με τη συμμετοχή» ανέφερε, εκμυστηρευόμενος τον φόβο του πως με την πορεία της πανδημίας, και πως ο κόσμος, συνηθισμένος να είναι απομονωμένος, θα είχε πρόβλημα να συμμετάσχει σε μια τέτοια μαζική εκδήλωση.

Όμως το κοινό τους εξέπληξε ευχάριστα, προσερχόμενο στην εκδήλωση, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα. «Σαν σύλλογος βασιζόμαστε στον κόσμο και τους πολίτες, δεν είμαστε απομονωμένοι και εσωστρεφείς, θέλουμε τη συνομιλία με το κοινό, την οποία μας προσέφεραν και είμαστε χαρούμενοι για αυτό» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Αθηνίωνα.

Ξεκινούν οι εγγραφές στο σύλλογο

Ο κ. Ασσαριωτάκης μίλησε για τις εγγραφές στα εργαστήρια του Συλλόγου, με 19 να συνεχίζουν όπως τις προηγούμενες χρονιές, με μία προσθήκη, το εργαστήριο χαρακτικής.

Το εργαστήριο αυτό επιθυμούσαν διακαώς να λειτουργήσει, ώστε να έχουν όλη τη γκάμα των εργαστηρίων, και μέσα από την κ. Βασιλική Ψιλάκη, που πρόσφατα αποφοίτησε από την Ανώτατη Σχολή καλών τεχνών, το κατάφεραν.

«Σαν σύλλογος πιστεύουμε πως οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες είναι σε μεγάλο βαθμό επίκτητες, και πρέπει να εκπαιδεύεται κάποιος επάνω σε αυτές και να προσφέρεται η εκπαίδευση αυτή σε όποιον το επιθυμεί» τόνισε.

Αυτό προσπαθούν να κάνουν και βρίσκονται σε ένα καλό δρόμο, παρόλο που πάντα υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση στο θέμα.

Οι εγγραφές στα τμήματα έχουν ξεκινήσει, και θα λειτουργούν πιο συχνά, αλλά με λιγότερα άτομα, ώστε να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν όλους τους ενδιαφερόμενους. Θα τηρούνται όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, ενώ όσο ο καιρός το επιτρέπει, θα προσπαθήσουν να κάνουν όποια εργαστήρια είναι δυνατό στην αυλή του μεγάρου, μέχρι να αποσαφηνιστεί η κατάσταση.

«Δεν θα το αφήσουμε, θα το προσπαθήσουμε» διαβεβαίωσε ο κ. Ασσαριωτάκης.

Οι εγγραφές θα γίνονται έως και το τέλος Σεπτεμβρίου, στη γραμματεία του Συλλόγου (Γ. Κονδύλη 64-Δημοτική Παπαδριέλλειος Πινακοθήκη-Μέγαρο Στάλιου), καθημερινά από το πρωί 11:30΄-14:00΄ και το απόγευμα από 19:30΄-22:00΄.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.