Με την ταινια «Chevalier» πεφτει η αυλαια των θερινων προβολων της ΚΛΑ

Από τη Δευτέρα 5 έως και την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου

Έπειτα από μια πολύ επιτυχημένη καλοκαιρινή σεζόν, η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης ολοκληρώνει τις θερινές προβολές της με μία ελληνική παραγωγή, ανανεώνοντας το ραντεβού με το κοινό της για τον Οκτώβριο.
 
Την ερχόμενη εβδομάδα λοιπόν, από τη Δευτέρα 5 μέχρι και την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου η ΚΛΑ θα προβάλει στον Φλοίσβο για την ταινία «Chevalier». Η προβολή της ταινίας ξεκινάει στις 22.00. 

Η υπόθεση της ταινίας 

Πέντε μαυροντυμένες φιγούρες αναδύονται σιωπηλά από μια ήρεμη, γκρίζα και χειμωνιάτικη θάλασσα. Είναι μια ομάδα ανδρών που επιστρέφει στην ακτή μετά από κατάδυση για ψαροντούφεκο. Πέντε πανομοιότυπες εικόνες χωρίς φωνή και πρόσωπο, πέντε εκδοχές του ίδιου ανδρικού συμβόλου. Μαζί με έναν έκτο, ο οποίος τους περίμενε στο σκάφος τους, θα ποζάρουν στην πρύμνη με την ψαριά τους και κατόπιν θα βοηθήσει ο ένας τον άλλο (σε μια παράξενη, υποδειγματικά ενορχηστρωμένη χορογραφία ) να βγάλουν τις εφαρμοστές στολές και να ντυθούν με τα καθημερινά τους – σαν ιππότες (chevaliers) που απαλλάσσονται από την πανοπλία τους για να γίνουν άνδρες με σάρκα και οστά. Με πάθη, ανάγκες και μειονεκτήματα.
 
Μια διασκεδαστικότατη σάτιρα της ανδρικής μα και γενικότερα ανθρώπινης νοοτροπίας, η οποία εξελίσσεται πάνω σε ένα πολυτελές γιοτ κάπου στον Σαρωνικό. Σ’ αυτό επιβαίνουν οι έξι προαναφερθέντες φίλοι, που έχουν εκδράμει για χειμωνιάτικο ψάρεμα, και τρία μέλη του πληρώματος.
 
Όταν η μηχανή του σκάφους πάθει βλάβη, θα αναγκαστούν να αράξουν σε ένα έρημο λιμανάκι και ο ιδιοκτήτης και οι πέντε φιλοξενούμενοί του ξεκινούν ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι, με νικητή τον «καλύτερο γενικώς» και έπαθλο ένα δαχτυλίδι chevalier.
 
Καλοσκηνοθετημένη, κατά στιγμές ξεκαρδιστική, βιτριολικά ειρωνική, μα και συγκινητική, κλείνοντάς μας στο τέλος το μάτι με μια ομολογουμένως έξυπνη, στακάτη και εύστοχη πολιτική αναφορά περί αστικής και εργατικής τάξης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.