Με τη δραματικη «Still Alice: Καθε Στιγμη Μετραει»

Συνεχίζονται οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Αλεξανδρούπολης

Oι χειμερινές προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Αλεξανδρούπολης συνεχίζονται την επόμενη Δευτέρα και Τρίτη 23 & 24 Νοεμβρίου με την αμερικανική δραματική ταινία, “Κάθε στιγμή μετράει” σε σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Γκλέιτζερ και Γουός Γουέστμορλαντ. Η ταινία είναι βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Λίζα Τζένοβα. 

Η υπόθεση της ταινίας

Καθηγήτρια γλωσσολογίας στο πανεπιστήμιο και μητέρα τριών παιδιών, η Δρ. Άλις Χόουλαντ αντιλαμβάνεται πως αρχίζει να χάνει σιγά σιγά τη μνήμη της. Οι εξετάσεις επιβεβαιώνουν πως πάσχει από Αλτσχάιμερ, μια καινούργια, μη αναστρέψιμη πραγματικότητα την οποία πρέπει να αντιμετωπίσει. Τόσο η ίδια, όσο και οι αγαπημένοι της – ο ακόμα ερωτευμένος μαζί της σύζυγός της, η δικηγόρος μεγάλη κόρη, ο γιατρός γιος, η μικρή/μαύρο πρόβατο άνεργη ηθοποιός, θα περάσουν τη μεγάλη δοκιμασία της αρρώστιας που σταδιακά αλλά βίαια σου κλέβει το πνεύμα, σου αφαιρεί την προσωπικότητα, σου στερεί την αξιοπρέπεια. Κάποιες αναλαμπές όμως, στιγμές αγάπης, κι ο άνθρωπός σου είναι εκεί – αναβοσβήνει φευγαλέα μέσα στο βλέμμα του. Είναι ακόμα η Αλις. Υπάρχει.
 
Η Τζούλιαν Μουρ, δικαιωματικά κέρδισε το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για  αυτή της την ερμηνεία, πλησιάζει την Άλις με γενναιότητα, τόλμη και μία συγκλονιστική αίσθηση μέτρου. Δεν της ξεφεύγει το δράμα, δεν επιτρέπει μανιέρες, δεν εφησυχάζεται από την ευκολία της ηρωίδας να μας συγκινήσει. Η ερμηνεία της είναι τόσο σωματική στις μικρολεπτομέρειές της, όσο μελετημένα εγκεφαλική. Είναι φανερό ότι την ενδιαφέρει το μυαλό, το πνεύμα που γλιστρά και χάνεται, η αξιοπρέπεια κι αν αυτή διασώζεται. Νιώθεις ότι βλέπεις τις σκιές ανησυχίας να περνούν μέσα στα μάτια της. Αισθάνεσαι αντιμέτωπος με το κενό της. Μουδιάζεις μαζί της. Και πετυχαίνει μία μεγάλη νίκη: συναισθάνεσαι, αλλά δεν λυπάσαι ποτέ την Άλις.
 
Info
Οι προβολές αρχίζουν στις 21:30 μ.μ., με είσοδο 3 (άνεργοι / φοιτητές / νεανικό), 4 (μέλη ΚΛΑ), και 5 ευρώ (όλοι οι υπόλοιποι).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.