Με παραδοσιακο θρακιωτικο γλεντι γιορταστηκε και φετος στην Καρυδια η Μεταμορφωση του Σωτηρος

Διήμερο εκδηλώσεων από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρυδιάς και Φίλων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης το διήμερο εκδηλώσεων που διοργάνωσε και φέτος όπως κάθε χρόνο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρυδιάς και Φίλων, με αφορμή τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος.

 

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το βράδυ της Τρίτης, στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου στην Καρυδιά. Ένα βράδυ αφιερωμένο στην παράδοση με τα χορευτικά τμήματα των φιλοξενούμενων πολιτιστικών συλλόγων να χορεύουν στους ρυθμούς του παραδοσιακού μουσικού σχήματος «Θρακόμελο» μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Συγκεκριμένα με την παρουσία τους και τους χορευτές τους τίμησαν φέτος την διοργάνωση ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρυδιάς και φίλων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου, ο Σύλλογος Γυναικών Μαρώνειας “Ιππαρχία” και ο Μορφωτικός Πολιτιστικος Σύλλογος Γυναικών Μικρού Κρανοβουνίου “Άγιος Παντελεήμων”, όπως επίσης και τα μέλη της Στέγης Πολιτισμού, Παράδοσης και Λαογραφίας “Φιλοτέχνες”, τα μέλη του Συλλόγου Εβριτών Νομού Ροδόπης και τα μέλη του Πολιτιστικού Ομίλου Ξυλαγανής, που έδωσαν το παρών.


Την Τετάρτη, 5 του Αυγούστου ως είθισται ακολούθησε ο Πανηγυρικός Εσπερινός και η περιφορά της Ιεράς Εικόνας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο σύνολο του οικισμού, ενώ το λαϊκό γλέντι που ακολούθησε δεν άφησε κανέναν παραπονεμένο, με μουσική, άφθονους μεζέδες και χορό.

Ο Ιερός Ναός στο κέντρο του οικισμού, είχε ετοιμαστεί από τους κατοίκους του οικισμού, ενώ όπως διαπιστώσαμε χάρη στην εθελοντική προσφορά των κατοίκων του οικισμού διαμορφώθηκε στον χώρο του ναού ένας μικρός χώρος υποδοχής, ενώ εν εξελίξει βρίσκονται εργασίες φροντίδας των τοίχων του ναού με την αφαίρεση των πρόσθετων υλικών και την εμφάνιση της πέτρας.  Μάλιστα το πρωί της Πέμπτης, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων τέλεσε Αγιασμό, εγκαινιάζοντάς την. 

 

* Οι  φωτογραφίες είναι της κ.Βάντας Παπαϊωάννου – Βουτσά

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.