Με επιτυχια πραγματοποιηθηκε το 3ο Φεστιβαλ «Αγωνες Δραματος»

Αυτή τη φορά στις Σάπες, με την ευχή του χρόνου να επιστρέψει στον φυσικό του χώρο, το αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας

Με στόχο να «συντηρηθεί η φλόγα» και του χρόνου να επιστρέψει δυναμωμένο και μονιασμένο στο φυσικό του χώρο, στο αρχαίο θέατρο Μαρώνειας, πραγματοποιήθηκε και φέτος, την Κυριακή 14 Ιουνίου, αυτή τη φορά στις Σάπες, το τρίτο φεστιβάλ «Αγώνες Δράματος» σε διοργάνωση του Μικρού Διακόσμου, με την στήριξη αυτή τη φορά του Συλλόγου «ΔΡΩ».
 
Τριάντα παιδιά, μέλη των θεατρικών ομάδων Λυκείου – Γυμνασίου Σαπών, Λυκείου Ξυλαγανής, του εκπαιδευτηρίου ΑΞΙΟΝ, αλλά και μέλη των μουσικών ομάδων του Λυκείου Ξυλαγανής, του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής και του Μουσικού τμήματος του παιδαγωγικού τμήματος Αλεξανδρούπολης του ΔΠΘ, για περισσότερες από τρεις ώρες παρουσίασαν στους παρευρισκομένους μελοποιημένη ποίηση, μουσική και θεατρικά δρώμενα – αποσπάσματα από την «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη και τους «Ιππείς» του Αριστοφάνη καθώς επίσης και «Ανακρέοντα» σε μετάφραση του Ντίνου Χριστιανόπουλου. 

Γιάννης Βουλτσίδης «Το πάθος των παιδιών και το δικό μας για τα ωραία υπερβαίνει τις δυσκολίες»

Πρόκειται όπως είπε ο έχων την καλλιτεχνική επιμέλεια των αγώνων κ. Γιάννης Βουλτσίδης, για το αποτέλεσμα προβών και προετοιμασίας τεσσάρων μηνών των παιδιών που εκπαιδεύτηκαν σε ομάδες σε Σάπες -Ξυλαγανή –Άβδηρα και Αλεξανδρούπολη, δωρεάν πάνω στο γεγονός ότι «το πάθος των παιδιών και το δικό μας για τα ωραία υπερβαίνει τις δυσκολίες».
 
Εξαιρετική η εμφάνιση της κ. Κατίνας Φαρασοπούλου από τους Ασκητές που συγκέντρωσε πληθώρα χειροκροτημάτων στην έναρξη των αγώνων.
 
Μεταξύ άλλων το «παρών» έδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ.Χρήστος Μέτιος, ο κ.Δημήτρης Χαρίτου εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης και ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Μαρωνείας Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος, όπως επίσης και ο διευθυντής του Λυκείου Ξυλαγανής κ. Ανέστης Ποιμενίδης. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.