Με επιτυχια οι «Ειρηνικοι Λεξοπλισμοι» της 5ης Ποιητικης Ισημεριας

Για ακόμα μια φορά φοιτητές του Τμήματος Φιλολογίας και όχι μόνο καλωσόρισαν την άνοιξη με ποιήματα

Με επιτυχία έλαβε χώρα, σε μια δύσκολη από πολλές απόψεις περίοδο, η 5η Ποιητική Ισημερία, με τίτλο «Ειρηνικοί Λεξοπλισμοί» στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής, σε συνεργασία με την ΚΟΙΝΣΕΠ «Κομοτηνή Εν Δράσει», τη ΔΚΕΠΠΑΚ και  το Εργαστήριο Γλωσσολογίας του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας – Δ.Π.Θ. +ΜόρΦωΣη την Δευτέρα 21 Μαρτίου, παγκόσμια ημέρα ποίησης.

Η ποιητική ισημερία αποτελεί μια προσπάθεια που ξεκίνησε το 2017 από το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας, και συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία, ακόμα και εν μέσω πανδημίας, όταν και πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά.

Φέτος όμως όλοι συναντήθηκαν ξανά, παρόλο που και πάλι επιστρατεύτηκε η τεχνολογία για την ανάγνωση ποιημάτων από συμμετέχοντες, που μαγνητοσκοπήθηκαν μιας και δεν μπορούσαν να βρίσκονται στο χώρο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι φοιτητές διάβασαν ποιήματά τους ενάντια στον πόλεμο, ενώ την εκδήλωση συνόδευε ο κ. Δημήτρης Σβυντρίδης με την κιθάρα του.

Την εκδήλωση συντόνισαν η κ. Ζωή Γαβριηλίδου ο κ. Χάρης Μιχαλόπουλος, ο κ. Σπύρος Κιοσσές και ο Καρέν Χαναγκιάν, κλείνοντας την πρώτη ημέρα της άνοιξης με τον καλύτερο τρόπο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.