Με εμφαση στην παραδοση συνεχιζει ο ΜΟΚ

Την χορευτική του χρονιά άνοιξε ο Όμιλος με αγιασμό και παραδοσιακό γλέντι

Με ένα παραδοσιακό γλέντι, όπως συνηθίζει κάθε χρόνο, άνοιξε τη νέα χορευτική του χρονιά ο Μορφωτικός Όμιλος Κομοτηνής, στην Αγ. Γεωργίου, έξω από το Λαογραφικό Μουσείο και τα γραφεία του Συλλόγου την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου.
 
Μέλη και φίλοι του Συλλόγου συγκεντρώθηκαν για να ανοίξουν με τον καλύτερο τρόπο τη νέα χρονιά, ενώ του γλεντιού προηγήθηκε ο καθιερωμένος ετήσιος αγιασμός του Ομίλου, τον οποίο πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.
 

Η φετινή χρονιά αναμένεται γεμάτη με δράσεις ποικίλης ύλης, είτε αυτόνομα είτε σε συνεργασία με άλλους συλλόγους, σημείωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Στέφανος Κούκλαρης, ενώ για ακόμα μια χρονιά θα λειτουργήσει η σχολή παραδοσιακών χορών για παιδιά, εφήβους νέους και ενήλικες.
 
Φέτος είναι μια ιδιαίτερη χρονιά, με τη συμπλήρωση 100 ετών από την ενσωμάτωση της Θράκης στον Εθνικό κορμό, για ένα από τους παλιότερους συλλόγους της πόλης, ο οποίος ήταν αυτός που ξεκίνησε το 1962 τα Ελευθέρια Θράκης, μέχρι και το 1983 οπότε και τα ανέλαβε ο Δήμος Κομοτηνής.
 

Ο κ. Κουκλαρης σημείωσε πως είναι ανοιχτοί σε δράσεις, σε συνεργασία και με το Δήμο, και πιστεύει πως θα προγραμματιστούν και αυτές.
 
Το σύνολο των χορευτών του Συλλόγου ξεπερνά τους 100, σημείωσε ο χοροδιδάσκαλος του κ. Βασίλης Βασιλείου και θα ξεκινήσουν  κανονικά τα μαθήματα από τις αρχές Οκτωβρίου.
 

Φέτος θα εντάξουν και τμήματα κυριών, καθώς και τμήματα για τους φοιτητές, καθώς και όλα τα τμήματα που έχουν μέχρι τώρα.
 
Ξεκινούν όπως πάντα με διάθεση και αγάπη για το χορό, και ελπίζουν πως θα συνεχίζουν έτσι όλη τη χρονιά, κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.