Με δυο νεα εκπαιδευτικα προγραμματα καλωσοριζει την χρονια το Λαογραφικο-Ιστορικο Μουσειο Κομοτηνης

Συνεχίζουν να τρέχουν και τα παλαιότερα που έχουν αγαπηθεί από τους μαθητές

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής καλωσορίζει τη νέα σχολική χρονιά, ανακοινώνοντας με χαρά τη λειτουργία και φέτος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Λαογραφικό – Ιστορικό Μουσείο για σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πρόκειται για δύο νέα εκπαιδευτικά προγράμματα. το πρόγραμμα «Ενεργοποίησε τις αισθήσεις σου» που απευθύνεται σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το πρόγραμμα «Ανακαλύπτοντας τον κόσμο της ελιάς» που απευθύνεται σε μαθητές 5 με 8 ετών.

Βέβαια, συνεχίζουν να τρέχουν και τα προγράμματα των προηγούμενων χρόνων! Για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, «Ψαχουλεύοντας το παλιό μπαούλο της γιαγιάς Ιστορίας», «Ο κυρ Αποστόλης: ο επιστάτης του μουσείου», «Σκέψου…κάτσε σκέψου…λύση για να βρεις» και για την δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, «Check in στο μουσείο», «Τι έχεις στο κεφάλι σου;».

Τα προγράμματα αντλούν τη θεματολογία τους από την μουσειακή συλλογή και στόχος τους είναι η γνωριμία των μαθητών με τον πολιτισμό μέσα από την ανάδειξη του πλούτου των εκφάνσεων της συλλογικής ζωής, τη συνειδητοποίηση της αλληλεπίδρασης και της ιστορικότητας που διέπει τις σχέσεις των σημερινών ανθρώπων με τους κοντινούς τους προγόνους.

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00-13.30

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2531925931

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.