Με αφορμη το πρωτο live των Polkar στην Ξανθη

Γιώργος Παπαγεωργίου: «Δεν είναι μια κοινότυπη συναυλία∙ ουσιαστικά αυτό που κάνουμε έχει περισσότερο τη μορφή μιας παράστασης»

«Αυτό που νιώθω με τους Polkar είναι ότι πολύ απλά βγάζω αυτό που είναι ο εαυτός μου»

Οι Polkar είναι μία μουσική παρέα που ξεκίνησε την πορεία της στη συμπρωτεύουσα και φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια στη ελληνική μουσική σκηνή! Χαρακτηριστικό τους γνώρισμα ο παλμός και η εύθυμη διάθεση που ξεκινά από τους ίδιους και διοχετεύετε με μεγάλη επιτυχία σε κάθε κοινό, κάθε ζωντανής τους εμφάνισης και όχι μόνο. Κουβαλώντας στη βαλίτσα τους μία ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Όλα αρχίζουν», ένα ep τεσσάρων κομματιών, που κυκλοφόρησαν μέσα στην καραντίνα και χάρισαν πνοή σε μια περίοδο που ψάχναμε ανάσες ψυχραιμίας και χαράς και δύο νέα single που είναι οι προάγγελοι ακόμη περισσότερων που θα ‘ρθουν στ’ αυτιά μας λίαν συντόμως, ξεκινούν -ύστερα από λαϊκή απαίτηση- την ανοιξιάτικη περιοδεία τους, εκκινώντας από τη γειτονική μας Ξάνθη!

Καρτερώντας ανυπόμονα το live της Παρασκευής, το Ράδιο Παρατηρητής φιλοξένησε τον front man της μπάντας, Γιώργο Παπαγεωργίου, ο οποίος συνομίλησε με την Όλγα Ιωαννίδου λίγα μονάχα εικοσιτετράωρα πριν την απόβασή τους στην Ξάνθη!

Ας προθερμανθούμε!

Πρώτη στάση της περιοδείας, πρώτη φορά στη Θράκη!

ΠτΘ: Είναι η πρώτη φορά που παίρνετε τον ανήφορο για τη Θράκη και η στάση στην Ξάνθη είναι ο πρώτος σταθμός αυτής της Rockstar περιοδείας.

Γ.Π.: Είναι όλα πρεμιέρα αυτή τη μέρα! Πρώτη φορά  στην Ξάνθη, η πρώτη μας στάση στη Rockstar tour, που κάνουμε φέτος την άνοιξη και συνειδητοποίησα μετά, κάπως τυχαία, ότι είναι και η μέρα της γυναίκας, οπότε έρχεται και κουμπώνει όλο πάρα πολύ ωραία και πολύ γλυκά. Τόσα χρόνια όταν ανακοινώνουμε μία συναυλία στη Θεσσαλονίκη ή στην Αθήνα δεχόμαστε διάφορα μηνύματα στα social media από κόσμο που  ρωτά αν θα πάμε στην Κρήτη, στα Γιάννενα, στην Ξάνθη… Κάπως νιώθαμε ότι πολλά χρόνια τώρα υπήρχε η όρεξη και η θέληση από ένα κοινό να επισκεφθούμε την πόλη τους, αλλά αυτό χρειάζεται μια οργάνωση και έναν συντονισμό για να γίνει και φέτος που κλείνουμε και τα δέκα μας χρόνια ως Polkar  ήταν η ευκαιρία. Το περιμένουμε με πολύ μεγάλη ανυπομονησία, γιατί πάντα ένα tour δένει μια μπάντα. Περνάς ωραίες στιγμές με το κοινό και με τους μουσικούς και είναι μία πολύ ωραία αφορμή να φύγουμε λίγο από την Αθήνα. Νιώθουμε ότι είναι η ώρα πια να κάνουμε και ένα ταξίδι ως μπάντα σε όλη τη χώρα.

ΠτΘ: Είναι πλέον πολλά τα χρόνια μέσα στα οποία έχετε γράψει αρκετά χιλιόμετρα σε ζωντανές εμφανίσεις και στην επικοινωνία σας με τον κόσμο.

Γ.Π.: Το έχει πει πολύ ωραία ο Γιάννης Αγγελάκας, «τα πρώτα δέκα χρόνια είναι δύσκολα» και νομίζω πως ισχύει. Τώρα βλέπουμε ότι μετά από δέκα χρόνια μπορούμε πια να έχουμε τη χαρά να γεμίζουν τα μαγαζιά που εμφανιζόμαστε, να υπάρχει μία πολύ ωραία επικοινωνία με το κοινό, το οποίο πάνω κάτω ξέρει τι σημαίνει live των Polkar και όλη αυτή η διαδραστική μουσική performance που στήνουμε για το κοινό, να βλέπουμε ότι είναι κάτι το οποίο λειτουργεί, ανανεώνεται και ανάλογα τον κόσμο και τη φορά πάντα είναι και κάτι καινούργιο.

Λαϊκό rockstar υπερθέαμα

ΠτΘ: Είστε μία μουσική παρέα που ξεκινήσατε από τη Θεσσαλονίκη και σας έχουμε γνωρίσει καλύτερα από το 2017 κι έπειτα, από την έναρξη και των δισκογραφικών σας καμωμάτων. Τα ακούσματα που έχουμε από τους Polkar έχω την αίσθηση ότι μας γεμίζουν πάντα με χαρά και όρεξη. Υπόσχεστε και ένα live πολύπλευρο, ένα λαϊκό rockstar υπερθέαμα.

Γ.Π.: Όποιος έρθει στη συναυλία θα το καταλάβει αυτό. Δεν είναι μια κοινότυπη συναυλία. Ουσιαστικά αυτό που κάνουμε έχει περισσότερο τη μορφή μιας παράστασης. Εκτός από τα δικά μας τραγούδια και από διασκευές αγαπημένων τραγουδιών που παίζουμε με τον δικό μας τρόπο, υπάρχουν στοιχεία standup comedy, ενώ υπάρχει έντονα και το λαϊκό στοιχείο, γι’ αυτό και το ονομάζουμε λαϊκό rock star υπερθέαμα.  Ουσιαστικά υπάρχει ένα σημείο μέσα στο show όπου αλλάζουμε όργανα μεταξύ μας και ο μπασίστας γίνεται λαϊκός τραγουδιστής και αποθεώνεται πάντα από το κοινό γιατί παίζουμε κάποια τραγούδια που είναι σαν guilty pleasure. Ταυτόχρονα συμβαίνει και ο περίφημος σουτιενοπόλεμος, που  είναι κάτι που ξεκίνησα εγώ πριν από εφτά οχτώ χρόνια. Ήταν μία ιδέα που μου είχε έρθει, να μοιράσω γυναικεία εσώρουχα στον κόσμο και να τους προσκαλέσω να μας τα πετάξουν την ώρα της συναυλίας για να γίνουμε rock star με το στανιό. Αυτό ήταν κάτι που εδραιώθηκε στις συναυλίες μας και ο κόσμος το περιμένει και είναι κάτι που δίνει και σε εμάς πάντα μία στιγμή μέσα στη συναυλία όπου περιμένουν όλοι κάπως να ξεδώσουν. Γενικότερα ξεδίνεις στις συναυλίες των Polkar, αυτό είναι που συμβαίνει και αυτό είναι που θα κάνουμε και στην Ξάνθη.

ΠτΘ: Εσείς ο ίδιος υποστηρίζεται ότι είστε κυρίως ηθοποιός και ύστερα τραγουδιστής. Το γεγονός ότι οι συναυλίες μοιάζουν με παράσταση είναι μάλλον κάτι που συνδέεται με αυτή σας την ιδιότητα και την ανάγκη έκφρασής της;

Γ.Π.: Η ιδιότητά μου είναι ηθοποιός. Αυτό σπούδασα, αυτή είναι η δουλειά μου. Ακόμα και τώρα που το συγκρότημα έχει πάρει πολύ τα πάνω του δεν έχω σταματήσει να δουλεύω στο θέατρο και στην τηλεόραση. Ισχύει αυτό που λένε καμιά φορά ότι αισθάνεσαι πως αυτό που κάνεις δεν είναι και τίποτα σπουδαίο. Εγώ δηλαδή, αυτό που νιώθω με τους Polkar είναι ότι πολύ απλά βγάζω αυτό που είναι ο εαυτός μου. Τώρα αν αυτό αρέσει ή δεν αρέσει δεν μπορώ να κάνω κάτι. Αυτό είμαι εγώ. Είμαι εντελώς ειλικρινής όσον αφορά τη μουσική και τους στίχους μου. Αυτό είμαι, αυτό κάνω. Ευτυχώς, επειδή δεν είναι για μένα μία συνταγή ή μια δουλειά με τους αυστηρούς όρους του μεροκάματου είναι κάτι που το κάνω κυρίως ως έναν τρόπο να πω μερικές ιστορίες που θέλω στον κόσμο και το κάνω με τους όρους που με εκφράζουν απόλυτα, οπότε αν αυτό αρέσει σημαίνει ότι αρέσει και αυτό που είμαι εγώ ως άνθρωπος και αυτό μου δίνει χαρά, γιατί συναντώντας ανθρώπους που έχουν τα ίδια μυαλά και την ίδια αισθητική με εσένα αισθάνεσαι ότι δεν είσαι τόσο μόνος σου σε αυτή τη ζωή.

Στα προσεχώς…

ΠτΘ: Να περιμένουμε κάτι καινούργιο από τους Polkar;

Γ.Π.: Έχουμε αρχίσει να κυκλοφορούμε σταδιακά κάποια καινούργια single, τα οποία είναι ο καινούργιος τρόπος που βγαίνουν τα κομμάτια πλέον. Η εποχή του  ολοκληρωμένου δίσκου έχει αλλάξει. Πλέον οι περισσότεροι μουσικοί επικοινωνούν τη μουσική τους σταδιακά μέσα από τις ψηφιακές πλατφόρμες. Κυκλοφορήσαμε τον Σεπτέμβρη ένα καινούργιο single, το «Πάμε μαζί», το οποίο είδαμε ότι βρέθηκε στα μουσικά trends του YouTube για δύο εβδομάδες και είναι η πρώτη φορά που μας συμβαίνει κάτι τέτοιο. Στην πορεία ανεβάσαμε ένα δεύτερο single το φθινόπωρο και τώρα πλέον μέσα στην άνοιξη θα ανέβουν ακόμη δύο καινούργια κομμάτια που θα συνοδεύονται και από ένα καινούργιο video clip, στο τραγούδι «Μαμά θα γίνω rock star».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.