Μαθητες και δασκαλοι του Εργαστηριου Αρχαιας Ελληνικης Λυρας παρουσιαζουν τη δουλεια τους

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στην Ξάνθη

Το Εργαστήριο Αρχαίας Ελληνικής Λύρας μετά το πέρας του πρώτου κύκλου μαθημάτων του, θα πραγματοποιήσει συναυλία κατά την οποία μαθητές και δάσκαλοι του εργαστηρίου θα ανέβουν στη σκηνή παρουσιάζοντας απαγγελίες ύμνων υπό τους μαγικούς ήχους των αρχαίων ελληνικών οργάνων!

Πιο συγκεκριμένα στη συναυλία θα λάβουν μέρος οι μαθητές του Εργαστηρίου που θα παρουσιάσουν ένα πρώιμο μικρό δείγμα της δουλειάς τους που έχει επιτευχθεί στο πρώτο τρίμηνο των μαθημάτων.

Τη συνέχεια θα αναλάβουν οι έμπειροι δάσκαλοι του Εργαστηρίου, Κουμαρτζής Δάνης, Κουμαρτζής Θοδωρής και Σαράτσης Γιώργος παίζοντας μελωδίες βασισμένες σε αρχαία αποσπάσματα, είτε ελεύθερες διασκευές. Θα είναι μια σπάνια ευκαιρία να ακούσουμε τους αρχέγονους ήχους της λύρας, χέλυς, βάρβιτου, κίθαρις, φόρμινξ, σαμβύκης και μπεντίρ μετά από την πιστή ανακατασκευή των οργάνων αυτών από την εξαιρετική «Οργανοποιεία Αναστάσιος».

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου και ώρα 20:00 στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ στην Ξάνθη και δε θα έχει διάρκεια πάνω από μία ώρα.

Στα πλαίσια της συναυλίας επίσης οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα αρχαία ελληνικά παιχνίδια Πέττεια και Εννεάδαι.

Info
Η είσοδος στη συναυλία θα είναι ελεύθερη με προαιρετική εισφορά για την ενίσχυση του Λαογραφικού Μουσείου Ξάνθης. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.