«Μαθαινω να αγαπω το διαβασμα» με την εκπαιδευτικο-συγγραφεα Ανδρονικη Παντελιδου

Σήμερα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Μία εκδήλωση που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και γονείς θα λάβει χώρα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής την Παρασκευή 8 Απριλίου και ώρα 18.00 στο πλαίσιο της Γιορτής Παιδικού Βιβλίου. Τίτλος της «Μαθαίνω να αγαπώ το διάβασμα» και κατά τη διάρκεια της η εκπαιδευτικός και συγγραφέας κ. Ανδρονίκη Παντελίδου θα επιχειρήσει να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα όπως:

  • Με ποιον τρόπο αποκαλύπτεται το μυστικό της αγάπης για το διάβασμα;
  • Ποιες είναι οι ανάγκες που καλύπτει η ανάγνωση βιβλίων;
  • Τι πρέπει να εξασφαλίσουμε πάνω απ’ όλα, ώστε να δημιουργήσουμε την επιθυμία σε ένα παιδί να διαβάζει βιβλία;

Όπως εξηγεί η κ. Παντελίδου για το περιεχόμενο της εκδήλωσης, «θα συζητήσουμε τρόπους για να αναπτύξει το παιδί θετική στάση για διάβασμα. Θετική στάση για συναισθηματική και γλωσσική καλλιέργεια, ενίσχυση της φαντασίας και της κριτικής σκέψης.

Η ώρα της ανάγνωσης ορίζεται ως μια διαφορετική στιγμή της μέρας. Παρουσιάζεται στο παιδί ως μια χρονική ζώνη έκφρασης ελευθερίας, όπου μπορούν να εκφράσουν επιθυμίες και σκέψεις τις οποίες θα ήταν αδύνατο να εκφράσουν άλλες ώρες της καθημερινότητάς τους.

Το διάβασμα είναι μια εμπειρία που τη μοιράζεσαι. Ο χρόνος που περνάνε τα παιδιά με την οικογένεια τους είναι εξαιρετικά σημαντικός. Τα παιδιά μας έχουν ανάγκη τη συμπαράστασή μας και την ουσιαστική μας βοήθεια για να αποκτήσουν θετική στάση απέναντι στο διάβασμα βιβλίων και τη μελέτη διαφόρων άλλων κειμένων.

Μπορούμε να καλλιεργήσουμε τη φιλαναγνωσία στο σπίτι και στο σχολείο, μαθαίνοντας τα παιδιά να αγαπούν το διάβασμα!».

Info

Απαιτείται δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 25310 22589

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.