« Μαλλια-κουβαρια» απο τις «Αποχρωσεις»

Θεατρική παράσταση από την φοιτητική θεατρική ομάδα του ΔΠΘ βασισμένη στο έργο του Μάικλ Φρέιν

Ένας επαγγελματικός θίασος προσπαθεί να επιστρέψει στο 1982, με ένα βρετανικό έργο. Θα καταφέρουν οι ηθοποιοί να υποδυθούν σωστά τους ρόλους τους ή θα γίνουν «μαλλιά κουβάρια»; Την δική τους απάντηση δίνουν επί σκηνής, τα μέλη της φοιτητικής θεατρικής ομάδας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου «Αποχρώσεις» με την κωμωδία «Μαλλιά-Κουβάρια» η οποία είναι βασισμένη στο πολυβραβευμένο έργο του Μάικλ Φρέιν «Το σώσε».
 
 

Γεώργιος Σινιάρης
 
«Μέλη του θιάσου είναι φοιτητές που μπορούν να κάνουν θέατρο μέσα από την ψυχή και τη θέληση τους»

 
Οι «Αποχρώσεις» επιχείρησαν μια παραλλαγή στο  έργο, δείχνοντας  τα ευτράπελα  που μπορεί να δημιουργηθούν στο πλαίσιο του θιάσου κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του, ανέφερε στον «ΠτΘ» ο φοιτητής οικονομικού του ΔΠΘ κ. Γεώργιος Σινιάρης, που είχε και την σκηνοθετική επιμέλεια της θεατρικής δουλειάς.
 
Η ομάδα των «Αποχρώσεων», απαρτίζεται αποκλειστικά από φοιτητές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, μετρά δύο χρόνια ζωής  και με την λειτουργία της επιδιώκει να αποτελέσει μια διέξοδο για τους σπουδαστές που αγαπούν το θέατρο και θέλουν να εκφραστούν μέσα από αυτό. Ενσωματώνει «φοιτητές που δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη εμπειρία με το θέατρο, μπορούν να κάνουν θέατρο μέσα από την ψυχή και τη θέληση τους».
 

«Οι αποχρώσεις ήρθαν να καλύψουν το κενό εκπροσώπησης του Πανεπιστημίου σε φεστιβάλ και πανεπιστημιάδες»

 
Είναι η μοναδική φοιτητική θεατρική ομάδα στο ΔΠΘ, αριθμεί συνολικά 20 μέλη, κι ήρθε για να καλύψει και το κενό εκπροσώπησής του πανεπιστημίου σε κατά τόπους φεστιβάλ και πανεπιστημιάδες, όπως σημειώνει ο κ.Σινιάρης.
 
Η  παράσταση «Μαλλιά-Κουβάρια»  παρουσιάστηκε στο  κεντρικό αμφιθέατρο της Πανεπιστημιούπολης και προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών φοιτητών, χωρίς να λείπει κι η ενθάρρυνση από τους καθηγητές του πανεπιστημίου που έδωσαν το παρόν, ανάμεσα τους κι η Πρόεδρος του τμήματος ελληνικής φιλολογίας κ. Ζωή Γαβριηλίδου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.