Μαγεψε το κοινο η Αλεκα Κανελλιδου

Με μια μοναδική συναυλία στο Βυζαντινό Τείχος, έγινε το πρώτο βήμα για την δημιουργία ενός νέου πολιτιστικού θεσμού από συλλόγους της Κομοτηνής

Μια μοναδική συναυλία είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 27 Αυγούστου στη συναυλία της Αλέκας Κανελλίδου στο Βυζαντινό Τείχος της Κομοτηνής.
 
Η μοναδική τραγουδίστρια ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους σε μουσικά μονοπάτια μέσα από την ιδιαίτερή της φωνή, με φόντο το μαγευτικό Βυζαντινό Τείχος.
 
Η συναυλία, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, αποτέλεσε μέρος της κοινής προσπάθειας έξι συλλόγων της πόλης, του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Ν.Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής», της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας – Παράρτημα Ροδόπης, του Θρακικού Ωδείου Κομοτηνής, της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης, του Ροταριανού Ομίλου Κομοτηνής «Ροδόπη» και της Φιλόπτωχου Αδελφότητας Κυριών και Δεσποινίδων Κομοτηνής, με τη στήριξη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού – Παιδείας και Αθλητισμού Κομοτηνής, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδοπης και χορηγό τη Λέσχη Κομοτηναίων, με στόχο να αποτελέσει την απαρχή μιας νέας πρωτοβουλίας για τη δημιουργία ενός Προγράμματος Θερινών Εκδηλώσεων Πολιτισμού δίμηνης διάρκειας με στόχο την ενίσχυση ατόμων και οικογενειών της πόλης μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
 
Επιθυμία των παραπάνω συλλόγων είναι τέτοιου είδους εκδηλώσεις να μετατραπούν σε πολιτιστικό θεσμό για την πόλη και για τους πολίτες του τόπου και της ευρύτερης περιοχής μας, που θα προωθεί την καλλιτεχνική και παραγωγική δημιουργία, μα πάνω από όλα την ανθρώπινη αλληλεγγύη.
 
Με αυτό λοιπόν το πρώτο βήμα να έχει πραγματοποιηθεί, μένει να δούμε αν αυτή η προσπάθεια θα έχει συνέχεια στο χρόνο και στην πολιτιστική ζωή της Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.