Μαγεψε η Οπερα Cosi fan tutte στο Μεγαρο Μουσικης Κομοτηνης

Την επέτειο των 230 ετών από το θάνατό του Μότσαρτ, η Cosmoclassical Youth orchestra έδωσε τον καλύτερό της εαυτό

Με την ελπίδα πως αυτή θα είναι η αρχή μιας ουσιαστικής προσπάθειας για την μουσική στην περιοχή μας, η Cosmoclassical orchestra, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Cosmoclassical, ανέβασε την όπερα Cosi fan tutte του Μότσαρτ, στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής το βράδυ της Κυριακής 5 Δεκεμβρίου, ακριβώς 230 χρόνια από την ημέρα του θανάτου του.

Η όπερα αυτή αποτελούσε και την κορύφωση του φεστιβάλ, και παρουσιάστηκε για δύο μέρες στην Καβάλα, και μία βραδιά στην Κομοτηνή, προσελκύοντας το ενδιαφέρον των φιλόμουσων της περιοχής μας.

Μέσα από την Cosmoclassical orchestra, πάνω από 50 ταλαντούχοι και αξιόλογοι νέοι και νέες μουσικοί και καλλιτέχνες 18 έως 29 ετών από όλη την Ευρώπη, δούλεψαν εθελοντικά για να ανεβάσουν την όπερα του Μότσαρτ, υπό την εποπτεία της Καβαλιώτισσας σοπράνο διεθνούς φήμης Αλεξίας Βουλγαρίδου.

Μετά από δύο εβδομάδες δουλειάς, οι μουσικοί παρουσίασαν την δουλειά τους στο κοινό, αποσπώντας το θερμό τους χειροκρότημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν την παράσταση, το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής παρουσίασε, στο φουαγιέ του Μεγάρου, αποσπάσματα από την όπερα, προς τέρψη του κοινού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.