Κυριακη βραδυ με Δημητρη Μυστακιδη στο Misirlou Live Stage

Ηλεκτρικός ήχος, παραδοσιακοί ρυθμοί και ρεμπέτικοι δρόμοι

Το τέλος της εβδομάδας που πέρασε, μάς βρήκε στην παλιά πόλη της Ξάνθης και στο φιλόξενο Misirlou Live Stage, που μας χάρισε ακόμη ένα όμορφο μουσικό βράδυ, αυτή τη φορά με τον Δημήτρη Μυστακίδη και τη μουσική του παρέα επί σκηνής.

Μία γνωριμία με τα καινούργια κομμάτια της πρόσφατης δισκογραφικής δουλειάς του αγαπημένου μουσικού με τίτλο «Μόρσο» και άλλων συνεργασιών του, που εναλλάσσονταν με κομμάτια που έχουμε αγαπήσει από σπουδαία ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου, με τα οποία ο Δημήτρης Μυστακίδης έχει γράψει πολλά χιλιόμετρα στα 30 και πλέον χρόνια της μουσικής του πορείας. Ο ηλεκτρικός ήχος -που δεν συνηθίζαμε να ακούμε από τον Δημήτρη Μυστακίδη στο παρελθόν- μπλεκόταν με παραδοσιακές μελωδίες και ρεμπέτικους δρόμους, με τα όργανα να στήνουν ένα αρμονικό αλισβερίσι δημιουργώντας έναν ποικιλόμορφο ήχο που συνδύαζε τα μουσικά είδη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το χορταστικό πρόγραμμα του live είχε αναφορές και στάσεις στον Διονύση Σαββόπουλο και τον Τζίμη Πανούση, τον Νίκο Παπάζογλου, τον Θανάση Παπακωνσταντίνου και τους Χειμερινούς Κολυμβητές, αλλά και ρεμπέτικα τραγούδια με κιθάρα, όπως μας τα έχει συστήσει ο Δημήτρης Μυστακίδης μέσα από τη δισκογραφία του όλα αυτά τα χρόνια. Φυσικά, δεν έλειψαν οι ιστορίες αλλά και οι τοποθετήσεις του Δημήτρη Μυστακίδη, μέσα από τραγούδια, αλλά και μέσα από την επικοινωνία του με το κοινό, ενώ μεγάλη ήταν η χαρά της γνωριμία με τον  Μιχάλη Ατσάλη ο οποίος μας χάρισε μία γεύση από το δικό του προσωπικό μουσικό έργο.

Το κοινό που απάρτιζε την παρέα της Κυριακής ανταποκρίθηκε σε όλα τα ερεθίσματα του live, άλλοτε ακούγοντας με προσοχή και άλλοτε ακολουθώντας τον ρυθμό της μουσικής που σήκωνε γλέντι και χορό κι έτσι κοινό και μουσικοί συναντήθηκαν ψυχικά και σωματικά ανανεώνοντας το αντάμωμα για το μέλλον.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.