Κυκλοφορησε ο δευτερος τομος των «Πορτρετων Συγχρονων Λογοτεχνων»

Φιλοξενεί ποιήματα των Σεφαάτ Αχμέτ, Χασάν Αχμέτ και Φισούν Σούκα

Κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό ο δεύτερος τόμος των «Πορτρέτων Σύγχρονων Λογοτεχνών» από τις Εκδόσεις Πνοές Λόγου και Τέχνης. Πρόκειται για μια συλλογή διηγημάτων και ποιημάτων διάφορων λογοτεχνών. Η ανθολόγηση των κειμένων και η επιμέλεια της έκδοσης έγινε από την Αρετή Γκιωνάκη και τον Νίκο Δεληγιάννη.

Όπως σημειώνουν οι επιμελητές της έκδοσης στο προλογικό τους σημείωμα: «Σκοπός της έκδοσης αυτής είναι η συνάντηση των δημιουργών και η καταγραφή τάσεων στο λογοτεχνικό χώρο στη σύγχρονη εποχή.

Οι σελίδες αυτού του βιβλίου περιέχουν ποίηση και πεζογραφία των συμμετεχόντων καθώς επίσης και το βιογραφικό τους. Είναι ο δεύτερος τόμος, μιας σειράς που θα ακολουθήσει, ανά τακτά διαστήματα και θα εμπλουτίζεται, τόσο στο περιεχόμενο όσο και στα πρόσωπα που συμμετέχουν.

Στόχος είναι η συγκέντρωση όλων των ενεργών εκπροσώπων του λόγου και του έργου τους για να αποτελέσει η σειρά αυτή παρακαταθήκη στην ιστορία της λογοτεχνίας (…)».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανθολογία έχει ενδιαφέρον και για την περιοχή μας, καθώς παρουσιάζει ένα ενδεικτικό έργο ποιητών της περιοχής μας. Συγκεκριμένα στις σελίδες της ανθολογίας φιλοξενούνται ποιήματα της Σεφαάτ Αχμετ, του Χασάν Αχμέτ και της Φισούν Σούκα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.