Κυκλοφορησαν οι νεες «Γραφο-δημιουργιες» της Λευκης Σαραντινου απο τις εκδοσεις 24 Γραμματα

—Μια σειρά εκπαιδευτικών εγχειριδίων Δημιουργικής Γραφής για μικρούς και μεγάλους

Η αγαπημένη συγγραφέας μικρών και μεγάλων Λεύκη Σαραντινού κυκλοφόρησε σε σύμπραξη με τις εκδόσεις 24 Γράμματα τρία εκπαιδευτικά εγχειρίδια που αφορούν τη Δημιουργική Γραφή, η οποία μπορεί μεν να χαρακτηρίζεται από μεγάλη ελευθερία στο πλαίσιο, τη θεματική και την έκταση, και να είναι ο καλύτερος τρόπος προκειμένου να αναπτύξει κανείς τη φαντασία και το λεξιλόγιό του και να βελτιώσει τις επιδόσεις του στην παραγωγή λόγου, όμως και πάλι κρίνεται αναγκαία η μελέτη και η εξάσκηση. Η συγκεκριμένα σειρά βιβλίων της κ. Σαραντινού, αποτελούμενη από τρία εγχειρίδια, έρχεται για να καλύψει ένα σημαντικό βιβλιογραφικό κενό καθότι είναι η πιο πλήρης σειρά που έχει κυκλοφορήσει σχετικά με τη Δημιουργική Γραφή. Ας δούμε όμως αναλυτικότερα τι περιλαμβάνει το κάθε εγχειρίδιο.

1. «Γραφο… παιχνιδίσματα: Ασκήσεις Δημιουργικής Γραφής για παιδιά 8-12 ετών»

Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο έκτασης 284 σελίδων και 3 κύκλων-ενοτήτων αποτελεί μία από τις πληρέστερες μορφές εγχειριδίων Δημιουργικής Γραφής που κυκλοφορούν σήμερα στην ελληνική αγορά, αφού περιλαμβάνει πάνω από τριακόσιες ασκήσεις σε όλα τα είδη του αφηγηματικού λόγου, τόσο στον έμμετρο και τον δημοσιογραφικό όσο και στον αφηγηματικό, παραδείγματα συγγραφής σε κάθε άσκηση, καθώς και λεπτομερείς οδηγίες για τη σύνθεσή τους.

Ακόμη, είναι το μόνο εγχειρίδιο το οποίο συνδυάζει τη Δημιουργική Γραφή με την Ιστορία, προτείνοντας ασκήσεις οι οποίες σχετίζονται με το μάθημα αυτό. Τα «Γραφοπαιχνιδίσματα» αποτελούν επομένως ένα χρήσιμο βοήθημα για όλα τα παιδιά ηλικίας 8-12 ετών που θέλουν να βελτιώσουν την παραγωγή του γραπτού τους λόγου με τρόπο ευχάριστο και δημιουργικό, αλλά και για γονείς και εκπαιδευτικούς που θα θελήσουν να το χρησιμοποιήσουν.

2. «Γραφο… σκιάσεις: Ασκήσεις Δημιουργικής γραφής για ενήλικες και εφήβους»

Οι «Γραφοσκιάσεις», που απευθύνονται σε ενήλικες και έφηβους, περιλαμβάνουν στις 130 σελίδες τους και στους 4 κύκλους-ενότητές τους πάνω από εκατό ασκήσεις Δημιουργικής Γραφής και αφορούν επίσης όλο το φάσμα του γραπτού λόγου, ενώ εμπεριέχονται και αρκετά παραδείγματα συγγραφής αλλά και αναλυτικές οδηγίες για τη σύνθεσή τους. Το εγχειρίδιο αυτό προσφέρει σε εφήβους και ενήλικες τη δυνατότητα να βελτιώσουν την ικανότητα παραγωγής γραπτού λόγου με διασκεδαστικό τρόπο.

3. «Γραφο… ιριδισμοί: Ασκήσεις Δημιουργικής Γραφής για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων»

Το τρίτο και τελευταίο εκπαιδευτικό εγχειρίδιο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των σχολικών βαθμίδων και περιέχει πάνω από εκατό ασκήσεις Δημιουργικής Γραφής, παραδείγματα συγγραφής σε κάθε άσκηση, τρόπους για να εφαρμοσθούν σε όλα τα μαθήματα, ακόμη και τα θετικά, καθώς και λεπτομερείς κατευθυντήριες οδηγίες που μπορούν οι εκπαιδευτικοί να δώσουν στα παιδιά για τη σύνθεσή τους.

Περιλαμβάνει στις 192 σελίδες του και στους 3 κύκλους-ενότητές του πολλές ασκήσεις που σχετίζονται με την Ιστορία, καθώς το μάθημα αυτό συνδυάζεται πολύ επιτυχημένα με τη Δημιουργική Γραφή. Οι «Γραφοϊριδισμοί» αποτελούν επομένως ένα χρήσιμο βοήθημα για όλους τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να βρουν ιδέες για την εφαρμογή του μαθήματος της Δημιουργικής Γραφής στη διδασκαλία τους.

Ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδα!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.