Κοσμοσυρροη στο παραδοσιακο γλεντι της Αιγειρου

Κορυφώθηκαν οι φετινές εκδηλώσεις για την εορτή της Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος

Κάθε προηγούμενο από άποψη προσέλευσης κόσμου αλλά και κεφιού ξεπέρασε το παραδοσιακό γλέντι που διοργανώθηκε το βράδυ της Τρίτης, παραμονή της μεγάλης εορτής της Παναγίας Φανερωμένης, στην πλατεία της Αιγείρου, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αιγείρου.
 

Πρόκειται για την μεγάλη εκδήλωση με την οποία κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν και φέτος στην Αίγειρο με αφορμή την εορτή της Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος, της οποίας προηγήθηκαν η μουσική  πομπή της μπάντας της Αιγείρου, η καθιερωμένη ποδηλατοβόλτα από το χωριό στην Μονή Παναγίας Φανερωμένης και άλλες αντίστοιχες εκδηλώσεις αφιερωμένες στις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα του χωριού.
 

Στην κορυφαία λοιπόν αυτή εκδήλωση του φετινού καλοκαιριού στην Αίγειρο βρέθηκαν περισσότεροι από 1.500 συμπολίτες μας, Αιγειριώτες και μη, που διασκέδασαν μέχρι πρωίας, με την παραδοσιακό θρακιώτικο τρόπο, ήτοι φαγητό, ποτό και πολύ χορό υπό τους ήχους του παραδοσιακού συγκροτήματος «Ορφέας».
 
Με την νεολαία του χωριού, και τους φιλοξενούμενους, «μπροστάρηδες» στην όλη διοργάνωση αλλά και στον χορό και το κέφι, υπό την καθοδήγηση ωστόσο των παλαιότερων και πιο έμπειρων.
 

Ανάμεσα στους παρευρισκομένους ο δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής κ. Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής κ. Σοφία Μενεσελίδου, ο αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης κ. Εμρέ Αχμέτ με την σύζυγό του, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος, η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβεριάδου,  ο πρόεδρος της «Γευσιγνωσίας Α.Ε.» κ. Θέμης Τζενετίδης, η δημοτική σύμβουλος κ. Κατερίνα Ιωαννίδου, η επικεφαλής της «ΠΟΛΗ – τική Ανατροπή» κ. Ελένη Λαφτσή, ο κ. Δημήτρης Χαρίτου, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ,  η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αιγείρου κ. Άννα Πατρωνίδου η οποία  και τους καλωσόρισε έχοντας στο πλευρό της την πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγείρου Μένιας Μπουρνούδη. 

Τα μέλη του συλλόγου στις επάλξεις διοργάνωσαν μία εξαιρετική βραδιά, που δεν άφησε κανέναν παραπονεμένο, μια βραδιά που «κράτησε» σχεδόν το σύνολο του κόσμου έως νωρίς τα ξημερώματα.
 
Και του χρόνου!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.