Κομοτηνη: Το προγραμμα εορτασμου της 25ης Μαρτιου

Περιορισμένες οι εκδηλώσεις ένεκα των συνθηκών

Το πρόγραμμα του εορτασμού της 25ης Μαρτίου ανακοίνωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σύμφωνα με αυτό, με την ευκαιρία του εορτασμού της Επετείου της Εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821, θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας, οι παρακάτω εκδηλώσεις:

  • Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών του νομού, από της 8ης πρωινής ώρας της 23ης Μαρτίου μέχρι και την Δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2021.
  • Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ, και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2021.
  • Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο χώρο του Ηρώου της πόλης, με απόδοση τιμών από δύο οπλίτες ΣΝ και ένα σαλπιγκτή την Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021 στις 08:00π.μ. και φωταγώγηση των στρατοπέδων.
  • 08:00 Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών.
  • 10:30 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, με παρουσία μόνο των προσκεκλημένων.

Τέλος προσέλευσης επισήμων, 10:20 π.μ.

Μετά την δοξολογία, θα εκφωνηθεί στον Ιερό Ναό ο πανηγυρικός της ημέρας από την Κοσμήτορα της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Πηνελόπη Καμπάκη-Βουγιουκλή.

  • 10:50 Επιμνημόσυνη δέηση από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα μπροστά στον ανδριάντα του Εθνεγέρτη Μητροπολίτη Μαρωνείας Κωνστάντιου στον αύλειο χώρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου
  • 11:00 Επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα, στο χώρο του Ηρώου της πόλης και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων, σύμφωνα με τα Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, τον Δήμαρχο Κομοτηνής, τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, της Βουλής, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής και εκπροσώπους κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Στη συνέχεια θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού.

Τιμές θα αποδοθούν από δύο οπλίτες ΣΝ και ένας σαλπιγκτής

  • 18:10 Υποστολή της Σημαίας στον χώρο του Ηρώου της πόλης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.