Κωμικος αυτοσχεδιασμος επι σκηνης απο την ομαδα ΕΒΡΙΚΑ

Στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου Εβριτών Ν. Ροδόπης

Με μια μοναδική παράσταση IMPROV έκλεισε τη χρονιά η ομάδα κωμικού αυτοσχεδιασμού «ΕΒΡΙΚΑ» του Συλλόγου Εβριτών Ν. Ροδόπης το βράδυ του Σαββάτου 17 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου.

Αρκετοί φίλοι της Κωμωδίας συγκεντρώθηκαν στο χώρο για να απολαύσουν τους κωμικούς αυτοσχεδιασμούς της ομάδας, που μετέτρεψαν ιδέες του κοινού σε κωμωδία.

Άλλωστε όπως ανέφερε ο κ. Σεραφείμ Γιολδάσης, εκ μέρους της ομάδας, στις παραστάσεις κωμικού αυτοσχεδιασμού το κοινό είναι ενεργό κομμάτι της παράστασης, και για αυτό το λόγο το αγκαλιάζουν από την αρχή.

Ο κωμικός αυτοσχεδιασμός είναι ένα είδος που γεννήθηκε τη δεκαετία του ’40, όμως άνθισε στην Ελλάδα μετά το 2000, όταν έγινε ευρύτερα γνωστό με το «Κάψε το Σενάριο».

Από τότε άρχισαν να ξεπηδούν διάφορες ομάδες και να γίνεται αυτοσχεδιασμός, και έτσι ήρθε εδώ και μερικά χρόνια στην Κομοτηνή, με ενεργό τμήμα στο Σύλλογο Εβριτών, όπου κάνουν παραστάσεις αλλά και jam, όπου έρχεται το κοινό για να συμμετάσχει.

Η παράσταση του Σαββάτου ήταν η τελική της χρονιάς για την ομάδα, παρόλο που θα κάνουν και ένα Improv Jam στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής την Παρασκευή 23 Ιουνίου.

Ο αυτοσχεδιασμός από τη φύση του είναι άμεσος και δεν χρειάζεται ηθοποιούς που ακολουθούν ένα σενάριο. Αυτό σημαίνει πως ο καθένας μας έχει εμπειρία σε αυτό, που μεταφέρεται στη σκηνή, ενώ από το κοινό θέλουν το αυθεντικό κομμάτι των ανθρώπων που ήρθαν να δουν την παράσταση, και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την ευτυχή συγκέντρωση όλων τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.