Κι ομως, ο Χειμωνας πεταει

Το βιβλίο της Σεβαστής Χατζησαββίδου «Πετάει, πετάει…. ο Χειμώνας;» παρουσιάστηκε στην Κομοτηνή

Την απάντηση στο ερώτημα «Πετάει, πετάει…. ο Χειμώνας;» έμαθαν τα παιδιά που βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου 10 Δεκεμβρίου στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής, στην παρουσίαση του βιβλίου «Πετάει, πετάει…. ο Χειμώνας;» της Σεβαστής Χατζησαββίδου.

Στην παρουσίαση, που διοργάνωσαν η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιούνται με την ΚΟΙΝΣΕΠ «Κομοτηνή Εν Δράσει», το Δημοκρίτειο Βιβλιοχαρτοπωλείο και τις Εκδόσεις Σιελ η κ. Χατζησαββίδου θέλησε να βάλει τα παιδιά σε αυτή την υπέροχη εποχή, ώστε να πετάξουν και να παίξουν με τις λέξεις και την αίσθηση του χειμώνα.

Ο χειμώνας συνήθως αντιμετωπίζεται αρνητικά, όμως η συγγραφέας αγαπά όλες τις εποχές, και παρατηρώντας γύρω της, όσα όμορφα συμβαίνουν τόσο μέσα μας όσο και έξω από εμάς, το χειμώνα, όταν μπορεί κανείς μεν να κρυώνει λίγο παραπάνω, όμως έχει τόσες ευκαιρίες για τόσα πράγματα, εντός και εκτός σπιτιού, ώστε να αισθανθούν όλη τη γλύκα του χειμώνα.

Αυτή ήταν και η σκέψη πίσω από την συγγραφή του βιβλίου, η παρουσίαση του οποίου έγινε διαδραστικά, με τους «ήρωες» του να είναι κούκλες που παίρνουν τα παιδιά, και έπαιζαν μαζί τους, συμμετέχοντας και αυτά στην ζεστή ατμόσφαιρα που δημιούργησε η κ. Χατζησαββίδου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.