Κι ομως η …οπερα διδασκεται στην πολη• το απεδειξε «Ο χορος των μεταμφιεσμενων» που διοργανωσε το Ωδειο Κοψα!

Σε μια μοναδική βραδιά με ζωντανή όπερα στη σκηνή του Ιδρύματος Παπανικολάου

«Ο χορός των μεταμφιεσμένων», μία παράσταση ζωντανής όπερας από τους μαθητές του τμήματος κλασικού τραγουδιού του Ωδείου Κόψα έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής στο ίδρυμα Παπανικολάου.

Οι μαθητές του Ωδείου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά έβαλαν τα κοστούμια τους, επιμελήθηκαν το σκηνικό και μας τραγούδησαν επί σκηνής αποσπάσματα από 25 έργα μεγάλων κλασικών συνθετών όπως οι Lehar, Mozart, Verdi, Borodin, Rossini, Strauss κ.α.
 
Τη διδασκαλία, οργάνωση αλλά και την επιμέλεια της παράστασης είχε η καθηγήτρια μονωδίας του Ωδείου Κόψα κ. Άννα Ταξίδου, ενώ στη σκηνή τους μαθητές του Ωδείου συνέδραμαν η κ. Χριστίνα Κουλεξίδου, τελειόφοιτη βασιλικής ακαδημίας χορού της Αγγλίας, καθηγήτρια κλασικού μπαλέτου και η κ. Μαρία Ταξίδου, φοιτήτρια μεταπτυχιακών σπουδών της σχολής Όπερας της Στουτγάρδης.

Οι κ.κ. Μαρία Αλεβίζου, Σταυρούλα Αλεβίζου, Αθηνά Γιαγτζόγλου, Νάγια Καραγιάννη, Λίλα Μανώλη, Ραφαέλα Μιχαηλίδου, Γκίκας Μιχαήλος, Ελένη Μπίκου, Γιώργος Παντσουράκης, Κώστας Παρδάλης, Νικολέττα Τσιγούροβα και Τιμόθεως Τσιγούρωφ, ξετύλιξαν το ταλέντο τους στην όπερα επί σκηνής συνοδεία ζωντανού πιάνου από την κ. Τατιάνα Ταξίδου, καθηγήτρια του Ωδείου Κόψα, ενώ την εκδήλωση παρουσίασε η κ. Διαλεχτή Μοσχοπούλου.
 
Μία πρωτότυπη και ιδιαίτερα σημαντική εκδήλωση καθώς, όπως επεσήμανε και ο διευθυντής του Ωδείου κ.Δημήτρης Κόψας, «φέρνει τη ζωντανή όπερα επί σκηνής» και μάλιστα σε ένα ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο, το οποίο έγινε εμφανές στους παρευρισκόμενους θεατές που καταχειροκρότησαν το σύνολο των συντελεστών της παράστασης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.