«Κατω απο τον ιδιο ουρανο, γυρω απο την ιδια θαλασσα»

Ομαδική Έκθεση 21 Ελλήνων και Τούρκων καλλιτεχνών στο Πολιτιστικό Κέντρο Nâzım Hikmet της Κωνσταντινούπολης

Ανάμεσά τους και οι συντοπίτες μας Εμπρού Γιουσούφ και Μάρκος Τραϊτοράκης

Το Πολιτιστικό Κέντρο Nâzım Hikmet της Κωνσταντινούπολης φιλοξενεί την ομαδική έκθεση με τίτλο «Κάτω από τον ίδιο ουρανό, γύρω από την ίδια θάλασσα» όπου θα εκτεθούν έργα καλλιτεχνών από την Ελλάδα και την Τουρκία. Η έκθεση, η οποία θα εγκαινιαστεί στις 27 Ιουλίου 2022, είναι επισκέψιμη έως τις 21 Αυγούστου.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την καλλιτεχνική ομάδα FireArt, η οποία αποτελείται από καλλιτέχνες που ζουν στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, και το Πολιτιστικό Κέντρο Nâzım Hikmet. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση ενώνονται, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «για να πολεμήσουν ενάντια στο υπάρχον εκμεταλλευτικό σύστημα και να οικοδομήσουν μαζί ένα ειρηνικό μέλλον, μέσα από κοινή δράση και σκέψη, και σύμφωνα με αυτόν τον σκοπό δημιουργούν τα έργα τους».

Στην έκθεση, στην οποία θα συμμετέχουν 21 καλλιτέχνες ανάμεσα τους και οι συντοπίτες μας Εμπρού Γιουσούφ και Μάρκος Τραϊτοράκης, τονίζεται και η αλληλεγγύη των δύο λαών μέσω της τέχνης.

Η έκθεση, της οποίας το πρώτο σκέλος θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη, θα συνεχιστεί σε Θεσσαλονίκη και Μόναχο. Στην έκθεση συμμετέχουν αναλυτικά οι καλλιτέχνες: Χαρά Αμοιρίδου, B +6 ομάδα χορού, Safiye Başar, Seda Boy, Νίκος Γαλαζούδης, Ευγένιος Γκαλκίν, Εμπρού Γιουσούφ, Αναστασία Καλτσή, Levent Karaoğlu, Γιώργος Κιτσούκης, Ömer Koçağ, Ανδριάννα Κουμεντάκου, Χρύσα Κοφίνα, Νεφέλη Κυριάκου, Ευπραξία Μπαντάζου, Δέσποινα Shekine Nainti, Αρχοντία Παπαγεωργίου, Γιάννης Πρώιος, Χαράλαμπος Τουμπέκης, Μάρκος Τραϊτοράκης, Νάσος Χαλκίδης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.