Κατι ομορφο σχεδιαζει η Εφορεια Αρχαιοτητων Εβρου

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα γνωριμίας με την Αρχαία Εγνατία Οδό για παιδιά, εφήβους και οικογένειες

Στο πλαίσιο της πράξης «Οργάνωση και λειτουργία ανοικτού αρχαιολογικού πάρκου Αρχαίας Ζώνης και Αρχαίας Εγνατίας Οδού – Εργασίες συντήρησης και ανάδειξης», που είναι ενταγμένη στο Ε.Π. “Ανατολική Μακεδονία-Θράκη 2014-2020” και εκτελείται απολογιστικά και με αυτεπιστασία από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου, σχεδιάστηκε και πρόκειται να υλοποιηθεί στο προσεχές μέλλον το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αρχαία Εγνατία Οδός. Ένας δρόμος με μεγάλη ιστορία».

Το πρόγραμμα, το οποίο αναπτύσσεται παράλληλα με τις εργασίες για την ανάδειξη και λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων Ζώνης και Εγνατίας Οδού, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών και εφήβους 12-18 ετών, αλλά και σε οικογένειες. Είναι σχεδιασμένο έτσι, ώστε να συμβάλει ουσιαστικά στη γνωστική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη των συμμετεχόντων, και να προάγει την κριτική σκέψη, την πρωτοβουλία, τη δημιουργικότητα και την ανακάλυψη.

Στο πλαίσιο αυτό η Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου έδωσε στη δημοσιότητα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης το πρώτο εισαγωγικό βίντεο του προγράμματος, ευχαριστώντας τους “The animonautes” και Archaeostoryteller (Dr. Ted Papakostas), για τη συνεργασία.

«Θέλετε να περπατήσετε στα ίχνη της αρχαίας Εγνατίας Οδού;»

Μάλιστα συνόδευσε το βίντεο με την ακόλουθη ανάρτηση:

«Αλεξανδρούπολη 2022. Η επίλεκτη ομάδα πρακτόρων εξιχνίασης μυστηρίων του παρελθόντος λαμβάνει ένα παράξενο μήνυμα. Δεν μοιάζει με κανένα από τα συνηθισμένα μηνύματα που λαμβάνουν, όταν πρόκειται να οργανώσουν τις μυστικές τους αποστολές. Αυτό το μήνυμα έρχεται κατευθείαν από το παρελθόν. Μα τί μπορεί να βρίσκεται άραγε μέσα στον μυστηριώδη φάκελο που κρατάνε στα χέρια τους; Δυσκολεύονται να διαβάσουν το γράμμα που περιέχει ο φάκελος, επειδή είναι γραμμένο στα λατινικά και κωδικοποιημένο. Ο ειδικός μεταφραστής τους το αποκρυπτογραφεί: 

“Αγαπητοί μυστικοί πράκτορες εξιχνίασης μυστηρίων του παρελθόντος, 

Χρειαζόμαστε επειγόντος τη βοήθειά σας. Ο Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος εξαφανίστηκε λίγες εβδομάδες πριν τα εγκαίνια της νέας του πρωτεύουσας: της Κωνσταντινούπολης. Αν δεν γυρίσει πίσω δεν θα καταφέρουμε να εγκαινιάσουμε την πόλη και κινδυνεύουμε να καταστραφούμε… 

Βοηθήστε μας σας παρακαλούμε. Τα μόνα στοιχεία που έχουμε είναι ότι φορούσε μπλε ρούχα και ότι τελευταία φορά τον είδαν στη Θράκη, στην Εγνατία Οδό, καθώς επέστρεφε στην πόλη μετά από ένα επείγον και σημαντικό ταξίδι. Πιστεύουμε πως πρόκειται για απαγωγή, γιατί μας έστειλαν ένα πετράδι από το στέμμα του. Ελπίζουμε οι πληροφορίες αυτές να σας φάνηκαν χρήσιμες και να καταφέρετε να τον εντοπίσετε. Περιμένουμε με αγωνία τα νεότερα”…..

Θέλετε να λύσετε εσείς το μυστήριο του χαμένου Αυτοκράτορα;

Θέλετε να περπατήσετε στα ίχνη της αρχαίας Εγνατίας Οδού;

Μείνετε συντονισμένοι! Σε λίγο καιρό, περισσότερες λεπτομέρειες!»

Info

Μπορείτε να δείτε το βίντεο στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.facebook.com/watch?v=763183797995299

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.