Καταθεση στεφανων και επιμνημοσυνη δεηση στο Ηρωον Κομοτηνης

Με την καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 24 Μαρτίου, στο χώρο του Ηρώου της πόλης ξεκίνησε ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου στην Κομοτηνή, παρουσία της μαθητιώσας νεολαίας, εκπρόσωπους της εκπαιδευτικής κοινότητας και εκπροσώπους της πολιτικής, εκκλησιαστικής και στρατιωτικής ηγεσίας της περιοχής, με επικεφαλής τους εκπροσώπους της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής.

 

Οι μαθητές και μαθήτριες του νομού που θα παρελάσουν σήμερα, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, συγκεντρώθηκαν στο Ηρώον όπου και κατέθεσαν στεφάνια, μαζί με τους προσκόπους και οδηγούς.

Παρόντες μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Χρήστος Μέτιος, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Κομοτηνής, αντιδήμαρχος κ. Μανώλης Ταπατζάς, ο σοφολογιότατος Μουφτής Μέτσο Τζεμαλί, καθώς επίσης και εκπρόσωποι των Αρχών καθώς και των προϊσταμένων των Διευθύνσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, του Στρατού και της Αστυνομίας.

 

Χρήστος Μέτιος «Οφείλουμε όλοι να αντλήσουμε όλα εκείνα τα διδάγματα από τον αγώνα του ‘21 ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις σημερινές δυσκολίες και προκλήσεις καλύτερα»

 

Μετά το πέρας της τελετής, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Χρήστος Μέτιος έδωσε τα συγχαρητήριά του στην μαθητιώσα νεολαία, τονίζοντας πως «σήμερα, και αύριο ακόμα περισσότερο, είναι ημέρα μνήμης και εθνικής υπερηφάνειας στις οποίες τιμούμε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για την ελευθερία και την ελληνική ανεξαρτησία». «Το 1821 με θάρρος και αποφασιστικότητα» συνέχισε ο ίδιος « οι Έλληνες κατάφεραν αυτό που τότε φάνταζε ακατόρθωτο. Οφείλουμε όλοι εμείς να αντλήσουμε όλα εκείνα τα διδάγματα από τον αγώνα του ‘21 ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις σημερινές δυσκολίες και προκλήσεις ακόμα καλύτερα».

 

Μανώλης Ταπατζάς «Οι ήρωες του ’21 δείξανε ότι ο ελληνικός λαός όταν είναι ενωμένος μπορεί να πετύχει πολλά, μήνυμα ιδιαίτερα επίκαιρο σήμερα»

 

Ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Κομοτηνής, αντιδήμαρχος κ. Μανώλης Ταπατζάς αναφερόμενος στην 25η Μαρτίου, έκανε λόγο για μία ημέρα χαράς και γιορτής, «ημέρα σεβασμού και μνήμης στο μεγάλο και τόσο σεβαστό έργο που άφησαν οι πρόγονοί μας, οι οποίοι βάζοντας μπροστά τα στήθη τους και δείχνοντας αυτοθυσία κατάφεραν το ακατόρθωτο, να δώσουν σε όλους εμάς την ελευθερία. Δείξανε ότι ο ελληνικός λαός όταν είναι ενωμένος, μπορεί να πετύχει πολλά, μήνυμα ιδιαίτερα επίκαιρο σήμερα. Ας γίνει φάρος, και ας προσπαθήσουμε και εμείς ως ελληνικός λαός τώρα που οι στιγμές είναι τόσο δύσκολες να είμαστε ενωμένοι».

 

Σάββας Κοσκερίδης «Θα πρέπει την εθνική επέτειο και τους αγωνιστές του ‘21 να τους έχουμε ως πρότυπο»

 

Τέλος, ο κ. Σάββας Κοσκερίδης, γραμματέας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών της Α’βάθμιας εκπαίδευσης ν.Ροδόπης δήλωσε πως «η μαθητιώσα νεολαία και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών θα είναι πάντα παρόντες σε τέτοιες εκδηλώσεις. Θα πρέπει την εθνική επέτειο και τους αγωνιστές του ‘21 να τους έχουμε ως πρότυπο, κι’ αυτό είναι καλό να το υπενθυμίζουμε σε όλο τον κόσμο.»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.