Καταμεστη η Παπαδριελλειος Πινακοθηκη για την 5η Γιορτη Εργαστηριων του «Αθηνιωνα»

Μαθητές και μέλη του Συλλόγου παρουσίασαν τα έργα που υλοποίησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς

Κατάμεστος από μικρούς και μεγαλύτερους συμπολίτες μας ήταν το βράδυ της Κυριακής, 18 Ιουνίου ο αύλειος χώρος της Δημοτικής Παπαδριελλείου Πινακοθήκης, όπου στεγάζεται ο Σύλλογος Καλλιτεχνών ν. Ροδόπης «Αθηνίων».

Ο λόγος της επίσκεψης η 5η Γιορτή των εργαστηρίων του Συλλόγου, που πραγματοποιήθηκε ενώπιον κοινού, μετά από δύο χρόνια πανδημίας που στέρησαν από μαθητές και καθηγητές την δια ζώσης επαφή με το κοινό και τους συμπολίτες τους.

Μια γιορτή του «σχολείου» του Συλλόγου όπως την χαρακτήρισε ο πρόεδρός του κ. Άρης Ασσαριωτάκης κατά το καλωσόρισμα των παρευρισκομένων, καθότι και φέτος λειτούργησαν στον σύλλογο 22 συνολικά εικαστικά εργαστήρια, το αποτέλεσμα των οποίων εκτέθηκε με στόχο τόσο την επιβράβευση μαθητών και καθηγητών όσο και ως τρόπος ενθάρρυνσης ώστε να συνεχίσουν.

Άλλωστε στόχος του Συλλόγου, όπως τόνισε ο κ. Ασσαριωτάκης, είναι η ανάπτυξη της πολλαπλής νοημοσύνης των μελών των εργαστηρίων ήτοι της αισθητικής και κινητηριακής νοημοσύνης, αμφότερα στοιχεία απαραίτητα για την ολοκλήρωση του ανθρώπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έκθεση φιλοξενήθηκαν και έργα των εργαστήριων που λειτουργούν στον Σύλλογο Εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσαναίων, τα τελευταία 4 χρόνια, και στον Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων ν.Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής», τα τελευταία 3 χρόνια, υπό την καθοδήγηση των καθηγητών του «Αθηνίων», με τους προέδρους κ.κ.Γιώργο Νάκο και Ροδούλα Κοκκινάκη, να απευθύνουν και τον δικό τους χαιρετισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της εκδήλωσης επιδόθηκαν έπαινοι συμμετοχής στο σύνολο των μελών των εργαστηρίων του Συλλόγου, τους οποίους απένειμαν στους καθηγητές κάθε τμήματος επίσημοι προσκεκλημένοι μεταξύ των οποίων ο Βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ κ. Δημήτρης Χαρίτου, ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, ο πρόεδρος του ΕΒΕΡ κ. Αντώνης Γραβάνης, η ειδική σύμβουλος του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ.Ζωή Κοσμίδου, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ.Φελίνα Καζάκου, το μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ.Γιώργος Μανανάς, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ κ.Γιάννης Βεζυργιαννίδης, καθώς και ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Πρωτοπρεσβύτερος Χρυσοβαλάντης Δήμου.

Της επίδοσης των επαίνων ακολούθησε και μουσικό πρόγραμμα, ενώ στον χώρο προσφέρονταν και σουβλάκια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.