Καταμεστη η Δημοτικη Βιβλιοθηκη στην παρουσιαση του βιβλιου του Γιαννη Ευαγγελατου «ΑΘΩΟΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ»

Σε διοργάνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Κομοτηνής, με συντελεστές τις κ.κ.Βασιλική Καρδίμη, Ευαγγελία Αλεξακίδου και Ξανθίππη Ρίζου, με την πολύτιμη συμμετοχή του συνόλου «Ε-CHO» του Συλλόγου Εβριτών Ροδόπης

Στον κατάμεστο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Κομοτηνής, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής, 29 Οκτωβρίου, η παρουσίαση του. Βιβλίου του Προέδρου Πρωτοδικών Λασιθίου Κρήτης κ.Γιάννη Ευαγγελάτου, με τίτλο «ΑΘΩΟΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΝΟΜΟΡΑΜΑ.ΝΤ.

Μια εκδήλωση  η οποία έλαβε χώρα με πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, με καλό σκοπό καθώς τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου, σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα του συγγραφέα, διατίθενται στο Σύλλογο Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Ο Ονήσιμος» (www.onisimos.gr), ενός αναγνωρισμένου φιλανθρωπικού σωματείου, το οποίο φροντίζει για την κάλυψη των αναγκών των απόρων κρατουμένων, των οικογενειών τους αλλά και των αποφυλακισμένων, παρέχοντας παράλληλα ψυχολογική υποστήριξη μέσω εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού & συμβουλευτική για την εύρεση εργασίας. Αξίζει δε να σημειωθεί πως στον χώρο της εκδήλωσης πωλούνταν και παλαιότερα βιβλία του συγγραφέα τα έσοδα από τις πωλήσει των οποίων όπως ανακοινώθηκε θα δοθούν στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κίρκης για την αποκατάσταση των καταστροφών από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Με τις κυρίες που εκπροσώπησαν τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κίρκης στον οποίο θα διατεθούν τα έσοδα από τις πωλήσεις παλαιότερων εκδόσεων του συγγραφέα

Η εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης κ.Δημήτρη Ερελιάδη, ο οποίος αναφέρθηκε στο περιεχόμενο του βιβλίου, που παρουσιάζει την «Οδύσσεια» ενός αθώου ανθρώπου ο οποίος καταδικάστηκε  άδικα, έμεινε τέσσερα χρόνια  τη φυλακή και κατόπιν αφού αποδείχτηκε η αθωότητά του, αποφυλακίστηκε. Ο ίδιος στάθηκε στον έντεχνο τρόπο με τον οποίο ο συγγραφέας παρουσιάζει το σφάλμα, σε ό,τι αφορά και τους λειτουργούς της δικαιοσύνης, καλώντας τους παρευρισκομένους στο κοινό να προμηθευτούν το βιβλίο.

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης και ο «οικοδεσπότης» της βραδιάς, Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Κομοτηνής κ.Ιωάννης Κυριαζής, για να δώσει τον λόγο στην συντονίστρια της εκδήλωσης, την δικηγόρο κ.Βασιλική Καρδίμη.

Την «παρουσίαση» του βιβλίου δια της ανάγνωσης συγκεκριμένων αποσπασμάτων αυτού ανέλαβαν η Εφέτης κ.Ευαγγελία Αλεξακίδου και η δικηγόρος κ.Ξανθίππη Ρίζου, ενώ σημαντική στην κατανόηση του περιεχομένου αλλά και των συμβολισμών του βιβλίου ήταν η συνδρομή των μελών του φωνητικού συνόλου «Ε-CHO» του Συλλόγου Εβριτών Ροδόπης, σε μουσική επιμέλεια της μαέστρου κ.Βερόνικας Σεμερτζίδου.

Κατάμεστη η Δημοτική Βιβλιοθήκη
 

Γιάννης Ευαγγελάτος: «Κανείς δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχα όταν ένας αθώος βρίσκεται στην φυλακή»

Στον επίλογο της παρουσίασης ο συγγραφέας κ.Γιάννης Ευαγγελάτος τόνισε πως η ιστορία του Σάββα Ασπρουδάκη που πραγματεύεται το βιβλίο, είναι μια θλιβερή ιστορία γιατί είναι αληθινή για να στείλει το μήνυμα πως «κανείς δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχα και να μην νοιώθει θλίψη, όταν ένας αθώος βρίσκεται στην φυλακή». Όπως εξήγησε για τον λόγο αυτό η συγγραφή του βιβλίου, πέραν του φιλανθρωπικού σκοπού που υπηρετεί, αποτελεί για τον ίδιο ένα «χρέος τιμής» για λόγους που σχετίζονται με την αληθινή ιστορία, όσους την έζησαν ή την γνωρίζουν.

Μάλιστα όπως εξήγησε το βιβλίο «βρίθει» συμβολισμών, εξηγώντας πως το άσπρο χρώμα που εξωφύλλου συμβολίζει την αθωότητα του Σάββα Ασπρουδάκη, τα κόκκινα γράμματα του τίτλου τον πόνο και το αίμα του θύματος, που χάθηκε άδικα, και οι χειροπέδες στο εδώλιο το γεγονός ότι «κάποια στιγμή μπορεί αυτές να δεσμεύουν τα χέρια αλλά ποτέ την ψυχή ενός αθώου».

Μεταξύ των παρευρισκομένων ο πρώην υπουργός Γιώργος Πεταλωτής, η δικηγόρος Νόπη Μαρουφίδου, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Γιάννης Κυριαζής, καθώς και…
 

Εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων ο συγγραφέας θέλησε κλείνοντας να στείλει ένα αισιόδοξο μήνυμα, υπογραμμίζοντας πως «το μήνυμα του βιβλίου δεν είναι η δικαστική πλάνη, αλλά η ανάγκη προστασίας της δικαιοσύνης» για να προτρέψει άπαντες να «θωρακίσετε την δικαιοσύνη ώστε να μην φτάνουμε ποτέ στην ανθρώπινη πλάνη».

ο Αντιεισαγγελέας Εφετών Θράκης Μηνάς Στρουμπής, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ξάνθης Φίλιππος Καρατσίδης και ο Πρόεδρος Πρωτοδικών Ξάνθης Αργύρης Γκόγκολας,

Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν τα μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης αλλά και δικηγόροι μέλη του, ο πρώην υπουργός κ.Γιώργος Πεταλωτής, ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής κ.Νότης Χαραλαμπίδης, ο Αντιεισαγγελέας Εφετών Θράκης κ.Μηνάς Στρουμπής, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ξάνθης κ.Φίλιππος Καρατσίδης, ο Πρόεδρος Πρωτοδικών Ξάνθης κ.Αργύρης Γκόγκολας, μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Κίρκης, καθώς και αρκετοί συμπολίτες μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.