Καρναβαλι των χρωματων

Στις 3 Φεβρουαρίου η Ξάνθη θα ηχήσει στους ρυθμούς του καρναβαλιού - «Καρναβάλι των χρωμάτων» είναι το όνομα του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού για το 2018, όπως φαίνεται από την αφίσα των Θρακιώτικων Λαογραφικών Εορτών, που είναι πλέον έτοιμη!

Με δεκαπέντε μέρες ξέφρενης διασκέδασης, τριάντα πολιτιστικούς συλλόγους και τα bar της πόλης να «χτυπούν» στον ρυθμό του καρναβαλιού η Ξάνθη διοργανώνει το μεγαλύτερο Καρναβάλι της Β. Ελλάδος και το δεύτερο μεγαλύτερο της Ελλάδας! 

15 μέρες γεμάτες μουσική, χορό και ατελείωτη διασκέδαση 

Τα γραφικά σοκάκια της Παλαιάς Πόλης υποδέχοντας κάθε χρόνο πάνω από 100.000 συμμετέχοντες από κάθε γωνιά της Ελλάδας, όπως φαίνεται στην ιστοσελίδα των ΘΛΕ, ενώ στο ευρύτερο πλαίσιο των Θρακιώτικων Λαογραφικών Εορτών, διοργανώνεται πλήθος πολιτιστικών και παιδικών εκδηλώσεων, συναυλιών, εκθέσεων, παρελάσεων και λαογραφικών δρωμένων.

Και ενώ όλοι περιμένουμε με αγωνία το τελικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων, το κέντρο πολιτισμού Δήμου Ξάνθης ανήρτησε πριν λίγες μέρες στην σελίδα των ΘΛΕ έναν συνοπτικό οδηγό για το πώς μπορεί κανείς να διασκεδάσει στην πανέμορφη πόλη από τις 3 έως και τις 19 Φεβρουαρίου. 

Συνοπτικό πρόγραμμα (3-19 Φεβρουαρίου) 

Η έναρξη θα γίνει στις 3 Φεβρουαρίου στην κεντρική πλατεία Ξάνθης με μία μεγάλη παρέλαση λαογραφίας και χορευτικά από όλη την Ελλάδα – και όχι μόνο – να παρουσιάζουν μέσω των χορών τους την ιστορία του κάθε τόπου! Στις 8 Φεβρουαρίου στο κλειστό γυμναστήριο «Φίλιππος Αμοιρίδης» θα φιλοξενηθεί μία μοναδική βραδιά «Γευσιγνωσίας», δίνοντας σε ντόπιους και επισκέπτες τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τοπικά εδέσματα από λαογραφικούς συλλόγους υπό το άκουσμα παραδοσιακών ρυθμών.

Την Κυριακή 11 και το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου οι κεντρικοί δρόμοι και τα σοκάκια της πόλης θα πλημμυρίσουν από την παιδική και την βραδινή καρναβαλική παρέλαση αντίστοιχα. Οι μαθητές της πόλης και οι καρναβαλιστές θα παρελάσουν με στολές από προηγούμενα έτη, προετοιμάζοντάς μας για την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής.

Στις 18 Φεβρουαρίου οι γιορτές θα κορυφωθούν με τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση! Οι καρναβαλιστές όλων των συλλόγων που συμμετέχουν θα καταλήξουν χορεύοντας στον ποταμό Κάσυνθο, όπου θα πραγματοποιηθεί το εντυπωσιακό έθιμο «κάψιμο του Τζάρου» και show πυροτεχνημάτων.
Οι εκδηλώσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου στη Σταυρούπολη Ξάνθης με το παραδοσιακό έθιμο της καμήλας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.