«Καποτε στη Νεα Υορκη» απο την Κινηματογραφικη Λεσχη Αλεξανδρουπολης

Τη Δευτέρα 14 και την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου

Με την ταινία «Κάποτε στη Νέα Υόρκη» του Τζέιμς Γκρέι συνεχίζονται αυτή τη Δευτέρα 14 και την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου οι προβολές ταινιών της Κινηματογραφικές Λέσχης Αλεξανδρούπολης. Οι προβολές πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης με ώρα έναρξης 21.30. 

Η υπόθεση της ταινίας

Η Εύα, μια Πολωνή μετανάστρια, φτάνει στο Έλις Άιλαντ μαζί με την άρρωστη αδελφή της, την οποία οι αρχές κρατούν σε καραντίνα και προσωρινά της απαγορεύουν την είσοδο. Έτσι η Εύα ανακαλύπτει ότι μια ασυνόδευτη γυναίκα αμφιβόλου ηθικής, όπως την χαρακτηρίζει ο κρατικός υπάλληλος που την υποδέχεται, δεν είναι καλοδεχούμενη στη χώρα.
 
Προορισμένη να μείνει στο καθαρτήριο και να μην βρει ποτέ τον παράδεισο, αφού βρίσκεται στην ουρά για απέλαση πίσω στη χώρα της, θα δεχτεί τη βοήθεια του Μπρούνο που θα την πάρει υπό την προστασία του και θα την φέρει στη Νέα Υόρκη για να δουλέψει στο «θέατρό» του, βγάζοντας το ψωμί της κυριολεκτικά με το κορμί της…
 
Βασισμένο στην αίσθηση των παλιών οικογενειακών του φωτογραφιών, από την εποχή που οι Ρωσοεβραίοι παππούδες του μετανάστευσαν στην Αμερική κι από την περίοδο όπου η χώρα έμοιαζε με την γη της επαγγελίας για χιλιάδες ταλαιπωρημένους ανθρώπους, ο Γκρέι δομεί μια ιστορία επιμονής κι επιβίωσης, με κεντρική ηρωίδα, για πρώτη φορά στους μάλλον αντρικούς κινηματογραφικούς του κόσμους, μια γυναίκα.
 
Υπέροχα φωτογραφημένο από τον Ντάριους Κόντζι και πετυχημένο στην αναπαράσταση της Νέας Υόρκης της δεκαετίας του 20. Ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Τζέιμς Γκρέι, που στο παρελθόν μας έχει παρουσιάσει ταινίες όπως το «Little Odessa» του 1994 και το «Two Lovers» του 2008, επιστρέφει με την πέμπτη μεγάλου μήκους δημιουργία του, το «Κάποτε στη Νέα Υόρκη».
 
Info
Τιμές εισιτηρίων: 5 ευρώ κανονικό, 4 ευρώ για μέλη Κ.Λ.Α., 3 ευρώ φοιτητικά – μαθητικά – ανέργων

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.