Καλωσορισαν την ανοιξη διαβαζοντας ποιηση(+Βιντεο)

Οι φοιτητές του ΔΠΘ γράφουν για τη συμμετοχή τους στην πρώτη «Ποιητική Ισημερία» του ΔΠΘ στο πλαίσιο των «Χελιδονισμάτων»

Με ποιήματα αλλά και μουσική καλωσόρισαν την Άνοιξη οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας, που το βράδυ της Παρασκευής, στο πλαίσιο εκδηλώσεων για τα χελιδονίσματα διοργάνωσαν την «Ποιητική Ισημερία».

Προπτυχιακοί αλλά και μεταπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος γιόρτασαν τον ερχομό της άνοιξης, επιλέγοντας προς ανάγνωση, ποιήματα γνωστών ελλήνων και μη ποιητών αλλά και δικά τους, ενώ μουσική έπαιξαν ο κ. Χρήστος Χατζόπουλος και η κ. Σοφία Χατζοπούλου, από το μουσικό εργαστήρι «ΝΟΤΑ».

Συγκεκριμένα ακούστηκαν ποιήματα των Χ. Λάσκαρη, Ο. Ελύτη, Γ. Ρίτσου, Γ. Σαραντάρη, Ν.Α.Ασλάνογλου, Μ. Πολυδούρη, Κ. Καρυωτάκη, Κ. Παλαμά, Μ. Αναγνωστάκη και Μ. Σαχτούρη, δια στόματος των κ.κ. Κατερίνας Καλαμπάκα, Στεφανίας Παπαδοπούλου, Δήμητρας Τριανταφυλλίδου, Ξένιας Συμεωνίδου, Θωμά Χασιώτη, Ντενίσας Λάπη, Μαρίας Πασχάλη, Πολυχρονίας – Λυδίας Λυκοτσέτα, Ευθυμίας Τριανταφύλλου, Γεωργίας Ντεμίρη,  ενώ ποιήματά τους διάβασαν επίσης οι κ.κ. Δήμητρα Χαρέλη, Μαρία Πασχάλη, Γεωργία Ντεμίρη, Φωτεινή Δουκόγλου, Φιλοθέη Τζαλαζίδου και Δήμητρα Τριανταφυλλίδου.

Μεταξύ των παρευρισκομένων αρκετά μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΔΠΘ όπως οι κ.κ. Χάρης Μιχαλόπουλος και Ιωάννης Ντεληγιάννης, καθώς και αρκετοί συμπολίτες μας, μεταξύ των οποίων και ο Κομοτηναίος ποιητής κ. Χασάν Αχμέτ.

Για την εκδήλωση αυτή, έγραψαν στον «ΠτΘ» οι ίδιοι οι συμμετέχοντες φοιτητές. Ο λόγος στους ίδιους…

Θωμάς Χασιώτης

Η σημερινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην άνοιξη αλλά και στην ποίηση. Ευελπιστώ μέσα από αυτήν  περισσότεροι άνθρωποι να εκτίμησαν τον δύσκολο κόσμο της ποίησης.

Δήμητρα Χαρέλη

«Όσους χειμώνες και αν συναντήσεις να θυμάσαι πως στο τέλος της ημέρας η άνοιξη θα τους βάζει πάντα για ύπνο» .

Ξένια Συμεωνίδου

Εκδηλώσεις όπως η σημερινή αποδεικνύουν πόσο ωφέλιμη είναι η συνεργασία του Πανεπιστημίου με τους φορείς της τοπικής κοινωνίας για τον εμπλουτισμό της πολιτιστικής ζωής της πόλης και όχι μόνο. Εύχομαι τα Xελιδονίσματα να συνεχιστούν και τα επόμενα χρόνια.

Μαρία Πασχάλη

Για μένα άνοιξη είναι η σημερινή εκδήλωση και κάθε ένας εκ των παρευρισκομένων ένα λουλούδι.

Ντενίσα Λάπη

Η σημερινή εκδήλωση ήταν γεμάτη με όμορφες ποιητικές και μουσικές νότες. Πώς θα μπορούσαμε να υποδεχτούμε καλύτερα την άνοιξη;
 

Ιωάννης Κουρούδης

Ευχαριστούμε την πρόεδρο κ. Ζωή Γαβριηλίδου καθώς και τους καθηγητές κ.κ. Χάρη Μιχαλόπουλο και Σπύρο Κιοσσέ για τις κατευθυντήριες οδηγίες τους και την οργάνωση της εκδήλωσης. Θα προσπαθήσουμε να χτίσουμε και να καθιερώσουμε αυτή την εκδήλωση σε κάθε εορτασμό των Χελιδονισμάτων.

Λυδία Λυκοτσέτα

Η Άνοιξη γεννά ελπίδες, μας προσφέρει αισιόδοξα συναισθήματα και συμβολίζει την αναγέννηση.

Κατερίνα Καλαμπάκα

Αισθάνομαι τυχερή που ήμουν κομμάτι αυτής της εκδήλωσης. Πραγματικά το απολαύσαμε και ελπίζουμε να καθιερωθεί.

Ευθυμία Τριανταφύλλου

Η σημερινή μέρα είναι μία αφορμή για να μπει μέσα στις καρδιές μας η χαρά και η αισιοδοξία της άνοιξης στον δύσκολο «χειμώνα» που διανύουμε όλοι μας.

Φωτεινή Δούκογλου

Μία τέτοια εκδήλωση έχει επιτυχία όταν ο αναγνώστης καταφέρνει να μετακενώσει στο κοινό τις σκέψεις του. Αυτό λέγεται ποίηση και πιστεύω ότι το καταφέραμε. 

Γεωργία Ντεμίρη

Είναι καλό να ακούγονται ποιήματα σε χώρους και χρόνους που δεν έχουμε συνηθίσει. Εύχομαι να έρθει σύντομα η «άνοιξη» για κάθε έναν από εμάς.

Στεφανία Παπαδοπούλου

Σκοπός μας ήταν να περάσουμε έστω και λίγα από τα συναισθήματα που μας δημιούργησαν τα ποιήματα αυτά στο κοινό. Εύχομαι και ελπίζω πως παρασύραμε το κοινό στα παράξενα και συνάμα γοητευτικά μονοπάτια της ποίησης.

Δήμητρα Τριανταφυλλίδου

Μία υπέροχη εκδήλωση – γιορτή της άνοιξης, μία ευκαιρία να φέρουμε πιο κοντά την ποίηση με το κοινό και τους φοιτητές. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.