Καλλιτεχνια, Ρομποτικη και Φυσικες Επιστημες δινουν ραντεβου στην εκθεση της «Καλλιτεχνιας»

Οι μαθητές της Σχολής Ζωγραφικής εκθέτουν τα έργα τους και γνωρίζουν τις νέες καινοτομίες της, το τετραήμερο 9 με 12 Ιουνίου στο Ίδρυμα Παπανικολάου

Το καλοκαίρι έφτασε και η εκπαιδευτική χρονιά βαίνει προς το τέλος της. Λίγο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές λοιπόν οι μεγάλοι και μικροί καλλιτέχνες της Σχολής Ζωγραφικής «Καλλιτεχνία», με την υποστήριξη της ΔΚΕΠΠΑΚ και συγκεκριμένα της κ. Νατάσας Λιβεριάδου, εκθέτουν για ένα τετραήμερο από τις 9 έως και τις 12 Ιουνίου, στο Ίδρυμα Παπανικολάου τα όσα δημιούργησαν  υπό την καθοδήγηση της κ.Ηλιάνας Καλεντερίδη, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
 
Έργα αποτέλεσμα των καλλιτεχνικών αναζητήσεων κυρίως των μικρότερων συμπολιτών μας, τέχνη με χρώμα, έμπνευση, δημιουργία, έκφραση και φαντασία.
 
Παράλληλα το εργαστήρι «Καλλιτεχνία» θα παρουσιάσει και το νέο του εγχείρημα, την «Ρομποτεχνία», με υπεύθυνο τον κ. Βασίλη Καλεντερίδη. Τμήματα δηλαδή Ρομποτικής, όπου τα παιδιά θα μπορούν μέσα από βιωματικές δράσεις να κατανοήσουν τις απλές και σύνθετες λειτουργίες των μηχανών. Ταυτόχρονα θα παρουσιαστεί και «Εργαστήρι Φυσικών Επιστημών», όπου οι εν δυνάμει «επιστήμονες» θα μπορούν μέσα από πειράματα να αναζητούν τις λύσεις στα «γιατί» που τους απασχολούν σε σχέση με τη χημεία και τη φυσική.
 
Μια έκθεση προπομπός και των θερινών τμημάτων του εργαστηρίου «Καλλιτεχνία Summer» που θα λειτουργήσουν από τις 3 Ιουλίου έως και τις 21 Αυγούστου.

Γιατί επιλέγω τη Ρομποτική 

Το να ασχοληθεί ένα παιδί με τη ρομποτική από μικρή ηλικία έχει πολλά πλεονεκτήματα. Η εκπαιδευτική ρομποτική έχει θετικές επιπτώσεις εκτός από το γνωστικό τομέα και στο συναισθηματικό(αυτοεκτίμηση, αυτοπεποίθηση) και κοινωνικό(κοινωνικοποίηση, απομυθοποίηση).
 
Με την «Ρομποτεχνία το παιδί αφού εμπλακεί κατανοεί έννοιες:
 
– Φυσική (μελέτη της κίνησης, μελέτη της επίδρασης της τριβής, μελέτη της σχέσης των δυνάμεων, μεταφορά ενέργειας)
– Μαθηματικά και Γεωμετρία (αναλογίες, μέτρηση αποστάσεων, κατανόηση βασικών γεωμετρικών ιδιοτήτων όπως η περίμετρος)
– Μηχανική (κατασκευή, έλεγχος και αξιολόγηση μηχανικών λύσεων)
– Τεχνολογία
– Ιστορία

Όταν η τέχνη συναντά την επιστήμη 

Μέσα από ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα 5 εργαστηριακών «μαθημάτων» οι μαθητές ανακαλύπτουν… από πρώτο χέρι τις θεμελιώδεις έννοιες της Φυσικής που διδάσκονται θεωρητικά στο σχολείο.
Είναι όντως τα μεταλλικά αντικείμενα πιο κρύα από τα πλαστικά ή μας φαίνεται;
 
Ποια φλόγα είναι πιο καυτή, αυτή που έχει κίτρινο ή αυτή που έχει μπλε χρώμα;
Τι είναι το ηλεκτρόνιο; Τι είναι ο αγωγός και τι ο ημιαγωγός; Τι είναι ο διακόπτης και πώς χρησιμοποιείται σε ένα ηλεκτρικό κύκλωμα;
 
Είναι το φως σωματίδιο ή κύμα; Πόσο γρήγορα τρέχει; Ταξιδεύει μόνο ευθεία ή υπάρχει τρόπος και να στρίψει;
Τα παιδιά θα μελετήσουν πειραματικά τις έννοιες της Θερμότητας, του Ηλεκτρισμού και του φωτός, κάνοντας πιο προσιτή τη θεωρητική προσέγγιση του σχολείου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.