Καλην εσπεραν αρχοντες…

Από τον Φιλοποίμενα Ανδρεάδη, τη Μαρία Παπαδοπούλου, τον Χάρη Τίλιο και τη Στέλλα Τζεβελεκίδου

Μία από τις πλέον μυσταγωγικές βραδιές λόγου και μουσικής είχαν την τύχη να ζήσουν όσοι προσήλθαν τη Δευτέρα το βράδυ στην Παπαδριέλλειο Πινακοθήκη, στο αρχοντικό της οικογένειας Στάλιου, τη ζωή του οποίου διαχειρίζεται προσφυώς για την πόλη μας, ο Σύλλογος «Αθηνίων».

Μια μυσταγωγική βραδιά με κείμενα του σαρανταεκκλησιώτη συγγραφέα και λαογράφου Πολύδωρα Παπαχριστοδούλου και του μεγάλου σκιαθίτη Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Μια βραδιά σαν αυτές τις μαγικές που ξέρει μοναδικά να «στήνει» ο πεπαιδευμένος Φιλοποίμην Ανδρεάδης, με τη συνδρομή της Μαρίας Παπαδοπούλου, και με τη συνακρόαση της ψυχής των κειμένων από τον σπάνιας ευαισθησίας μουσικό Χάρη Τίλιο και τη «νεράιδα» των ήχων του, του τραγουδιού του, Στέλλα Τζεβελεκίδου.

Μια μαγική βραδιά υπό το φως των κεριών έτσι ώστε να νοιώσουμε το εκεί και το τότε κειμένων που σήμερα αν δεν τα αισθανθείς μακριά από μαλάματα, τότε πολύ λίγο μπορείς να νοιώσεις το υπόστρωμα των λέξεων μέρες γιορτής στην παγωμένη Θράκη, τότε που όλα ανέδυαν την αλήθεια του ανθρώπου και του «ουκ επ’ άρτω μόνον ζήσεται…». Λιγοστός γαρ τότε ο άρτος…

Συγχαρητήρια σε όλους, και του Χρόνου!!!Τ.-Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.