Καλεσμα για μια «Αιωνια Ειρηνη» απο το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνης

Ένα εξαιρετικά επίκαιρο έργο θα ανέβει στη σκηνή του Θεάτρου

Τον κίνδυνο της καταπάτησης των αξιών, στο δρόμο για την «Αιώνια Ειρήνη», παρουσιάζει η ομώνυμη παράσταση του Χουάν Μαγιόργκα, που παρουσιάζει το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, από την Τρίτη 12 έως την Κυριακή 17 Απριλίου. Για το έργο αυτό μίλησαν ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής κ. Νότης Χαραλαμπίδης και οι συντελεστές του, καλώντας όλους τους θεατρόφιλους να παρακολουθήσουν αυτή την πολύ επίκαιρη παράσταση.

Ο κ. Χαραλαμπίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υλοποίηση της παραγωγής αυτής από το ΔΗΠΕΘΕ, η οποία είχε σχεδιαστεί από την προηγούμενη διοίκηση και τους βοηθά να ξεπεράσουν το χειμώνα της πανδημίας σε μια άνοιξη πολιτισμού στην πόλη μας, με εξαιρετικούς επαγγελματίες ηθοποιούς.

Το έργο ασχολείται με θέματα που έχουν να κάνουν και με την επικαιρότητα, με την ατομική ευθύνη, τη συλλογική, τα θέματα του πολέμου, από ένα Ισπανό συγγραφέα που βρίσκεται κοντά στον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο και την φιλοσοφία ζωής.

Ένα κείμενο που θα φέρει προβληματισμό

Η σκηνοθέτιδα Μυρσίνη Λαντζουράκη εξέφρασε με τη σειρά της την χαρά της που το θέατρο ανοίγει ξανά τις πόρτες του, σε ένα κείμενο που δεν επιλέχθηκε για την επικαιρότητα του , αλλά παρόλα αυτά η πραγματικότητα τους πρόλαβε. «Έχει να κάνει με ζητήματα πολιτικής, ηθικής, σε ένα βαθιά κοινωνικό κείμενο που αποκαλύπτει όλες τις παθογένειες της σύγχρονης κοινωνίας, στην αναζήτησή του προς την ‘Αιώνια Ειρήνη’, μάλλον ουτοπική, σημείωσε, με όλους τους λαούς και όλους τους ανθρώπους να αισθάνονται οικεία μεταξύ τους και να μην υπάρχουν σύνορα, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει σε τίποτα, αλλά πιθανότατα δεν θα συμβεί και ποτέ.

Το κείμενο θεωρεί πως θα προκαλέσει προβληματισμό σε όποιον το παρακολουθήσει, μιας και τα έργα του Μαγιόργκα έχουν ήρωες που ξαφνιάζουν, κάτι που θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν και οι ίδιοι οι θεατές παρακολουθώντας την παράσταση.

Η κ. Λαντζουράκη ήταν χαρούμενη και περήφανη που η ομάδα των συντελεστών δούλεψαν αυτό το έργο με μεγάλη δυναμική και αγάπη, και θεωρεί πως το αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει το κοινό της πόλης.

Ένα σπουδαίο κείμενο… με σκύλους

Από την πλευρά της η ηθοποιός κ. Χρύσα Ιωαννίδου, σημείωσε πως ήρθαν αντιμέτωποι με ένα σπουδαίο κείμενο, το οποίο θίγει ζητήματα φιλοσοφίας, ηθικής, δικαιοσύνης, και εντιμότητας.

Το σημαντικό τόνισε, είναι πως οι ήρωες είναι σκύλοι, μια αλληγορία, όπου καλούνται να αντιμετωπίσουν ηθικά ζητήματα και να συμπεριφερθούν σαν άνθρωποι, σε μια κοινωνία που οι ίδιοι οι άνθρωποι έχουν χάσει την ανθρωπιά τους.

«Έχουμε την πεποίθηση πως ο σκύλος είναι πιστός στον άνθρωπο, κατά πόσο όμως ο άνθρωπος είναι πιστός στον άνθρωπο» αναρωτήθηκε για να προτρέψει όλους να δουν τη συνέχεια επί σκηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.