Και εγενετο Πολιτιστικος Συλλογος Πορπης

Ήδη έχουν συγκεντρωθεί 65 μέλη, και ορίστηκε Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή για να κινήσει τις τυπικές διαδικασίες

Μπήκε το νερό στο αυλάκι για τη δημιουργία του νέου Συλλόγου της Πόρπης με την ονομασία «Μορφωτικός Λαογραφικός Σύλλογος Πόρπης Ροδόπης», μετά από την μεγάλη συγκέντρωση των κατοίκων της Πόρπης στη Λέσχη του οικισμού την Κυριακή 3 Ιουλίου.

Μεταξύ καφέ και κερασμάτων, και όπλο την επιθυμία να κάνουν κάτι καλό για το χωριό μαζεύτηκαν τελικά 65 μέλη, και τέθηκαν οι βάσεις για την τυπική δημιουργία του Συλλόγου, που θα επιχειρήσει να δώσει ζωή στον οικισμό.

Ορίστηκε λοιπόν Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή, που θα κινήσει τις τυπικές διαδικασίες για την αναγνώριση του Συλλόγου, θα «τρέξει» κάποια επείγοντα θέματα, όπως η οργάνωση της γιορτής του Προφήτη Ηλία και θα ορίσει την πρώτη επίσημη συνεδρίαση, στην οποία θα εκλεγεί το Προεδρείο. Το ποσό ετήσιας συνδρομής ορίστηκε στα 10 ευρώ, γιατί κρίθηκε καλό να υπάρχουν πολλά μέλη με μικρή συνδρομή παρά το αντίθετο.

Ενθαρρυντικό για την προσπάθεια αυτή θεωρούν τα μέλη του Συλλόγου την παρουσία στην μάζωξη της Κυριακής του Δημάρχου Κομοτηνής κ. Γιάννη Γκαράνη, που θεωρούν πως η παρουσία του περιποιεί ιδιαίτερη τιμή στην Πόρπη αλλά αφήνει και μηνύματα αισιοδοξίας ότι θα παραχθεί έργο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.