Και εγενετο Ελληνικη Ενωση Ιστορικων

Στόχος του συλλόγου είναι να συγκεντρώσει τους/τις ιστορικούς που εργάζονται ως πανεπιστημιακοί ή ερευνητές/τριες ή έχουν ολοκληρώσει τις διδακτορικές τους σπουδές στην ιστορία

Πρωτοβουλία για την ίδρυση «Ελληνικής Ένωσης Ιστορικών» πήραν άνθρωποι του χώρου. Στόχος του συλλόγου είναι να συγκεντρώσει τους/τις ιστορικούς που εργάζονται ως πανεπιστημιακοί ή ερευνητές/τριες ή έχουν ολοκληρώσει τις διδακτορικές τους σπουδές στην ιστορία και βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο της σταδιοδρομίας τους.

Σε μήνυμά του το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης αναφέρει πως «Οι ιστορικές σπουδές γνωρίζουν μια εντυπωσιακή ανάπτυξη στην Ελλάδα την τελευταία εικοσαετία. Αυτό αποδεικνύεται από τον μεγάλο αριθμό διδακτόρων και υποψηφίων διδακτόρων ιστορίας, τη δημιουργία νέων μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών, τη διεθνή παρουσία των Ελλήνων και των Ελληνίδων ιστορικών, τα συνέδρια που διοργανώνονται και το υψηλό επίπεδο της ιστορικής έρευνας.

Πάρα πολλοί και πολλές ιστορικοί νιώθουν την ανάγκη να υπάρξει ένας συλλογικός φορέας που να είναι ανοικτός, ιδιαίτερα στη νεότερη γενιά ιστορικών, να διεκδικεί βελτίωση των επαγγελματικών προοπτικών και αξιοπρεπείς όρους εργασίας, να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, να αποτελεί τη «φωνή» των ιστορικών στη δημόσια συζήτηση για την ιστορία και στη χάραξη πολιτικών σχετικών με την ιστορική εκπαίδευση και έρευνα στην Ελλάδα.

Με αυτές τις σκέψεις πήραμε την πρωτοβουλία να προχωρήσουμε στην ίδρυση ενός συλλόγου, ένα χρόνιο αίτημα το οποίο, παρά τις κατά καιρούς πρωτοβουλίες, δεν είχε μέχρι σήμερα ικανοποιηθεί. Η ΕΕΙ φιλοδοξεί να δώσει δυνατότητα συγκροτημένης δημόσιας παρέμβασης στους/στις ιστορικούς που βρίσκονται στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό και ασχολούνται με τη μελέτη της Ιστορίας».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Ιστορικών προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να διαβάσουν τους σκοπούς της Ένωσης και το καταστατικό της και να κάνουν αίτηση εγγραφής μέσω της ιστοσελίδα που δημιούργησαν και είναι προσβάσιμη από σύνδεσμο ΕΔΩ :

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Ιστορικών αποτελείται από τους:

  • Πολυμέρης Βόγλης (Πρόεδρος)
  • Δέσπω Κριτσωτάκη (Αντιπρόεδρος)
  • Χρήστος Τριανταφύλλου (Γραμματέας)
  • Δανάη Καρυδάκη (Ταμίας)
  • Σοφία Ανεζίρη (Μέλος)
  • Τζένη Λιαλιούτη (Μέλος)
  • Γιάννης Στογιαννίδης (Μέλος)
  • Κωνσταντίνος Ηροδότου (Αναπληρωματικό μέλος)
  • Άγγελος Παληκίδης (Αναπληρωματικό μέλος)

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.