Ηρθαν πιο κοντα οι Στρυμιωτες

Στο 27ο Αντάμωμα Στρυμιωτών που διοργάνωσαν ο Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Ορφέας Στρύμης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Στρύμης

Πολλοί ήταν οι καταγόμενοι από τη Στρύμη και όχι μόνο που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Αθλητικού Μορφωτικού Συλλόγου Ορφέας Στρύμης και του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Στρύμης στο 27ο Αντάμωμα Στρυμιωτών που έλαβε χώρα το Σάββατο 12 Ιουλίου στο πρώην Δημοτικό Σχολείο-Γήπεδο του οικισμού της Στρύμης.

Στη μουσική συνόδευαν οι Αλέξανδρος Βίντσης, Κατερίνα Καπούλα, Βαγγέλης Κοτσάκης, Μανώλης Σαχουλίδης, Βαγγέλης Γιαννακόπουλος, Βαγγέλης Μποζανάκης, ενώ το αντάμωμα άνοιξε το παιδικό τμήμα του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Αρσακείου ”Το Ευθύμιο” (Θμύκιο).

Κατά τη βραδιά βραβεύτηκαν παλιοί ποδοσφαιριστές του Ορφέα, ενώ το παρών έδωσαν εκπρόσωποι της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής, την Περιφέρειας ΑΜΘ, του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών και της τοπικής κοινότητας Στρύμης.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό η πρόεδρος του Αθλητικού, Μορφωτικού Συλλόγου Ορφέας Στρύμης κ. Σταυρούλα Δραγουμάνη, που τόνισε πως το Αντάμωμα δεν είναι απλά μια βραδιά διασκέδασης, αλλά μια βραδιά παράδοσης και πολιτισμού, καθώς και μια ευκαιρία σύσφιξης των σχέσεων των συγχωριανών από τον ίδιο τόπο.

Ειδική αναφορά έκανε στον πρόσφατο θάνατο του κ. Σίμου Γιαλαμίδη, που ήταν πάντα δίπλα στο χωριό και την ομάδα και εξέφρασε την βεβαιότητα πως τους βλέπει από ψηλά και χαίρεται.

Όπως σημείωσε η ίδια, τα τελευταία χρόνια γίνεται μια προσπάθεια ώστε να ξαναζωντανέψει το χωριό. Σε αυτό το πλαίσιο την Κυριακή 3 Αυγούστου θα λάβει χώρα παράσταση Θεάτρου Σκιών στον ίδιο χώρο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.